Hlavní obsah

Henry složil trenérské zkoušky. Vystřídá jednou Wengera na lavičce Arsenalu?

Legenda fotbalistů Arsenalu Thierry Henry udělal další postupný krok k tomu, aby se jednou objevil na trenérském postu některého z velkých týmů. Zdárně totiž složil trenérské zkoušky UEFA a získal Licenci A. Vystřídá v budoucnu Francouz svého krajana Arséna Wengera na lavičce Kanonýrů?

Foto: Profimedia.cz

Nahradí jednou na lavičce Arsenalu Arséna Wengera (vpravo) Thierry Henry?

Článek

V Anglii o tom novináři čile spekulují. Henry je totiž jedním z nejvýraznějších hráčů Gunners poslední dekády. V současnosti působí někdejší útočník jako expert pro televizní stanici Sky Sports a rozhodně se netají svou náklonností k severolondýnskému týmu.

O splnění trenérské licence A se Henry sám pochlubil na sociálních sítích a přidal i fotografii s diplomem. Ten mu zatím nezajišťuje možnost působit jako hlavní kouč v týmu Premier League.

Henry může vést tým v profesionální nižší soutěži nebo v akademii. A právě s tím mu má Arsenal pomoci. Vedení týmu totiž Henrymu přislíbilo přístup do úspěšné akademie klubu Hale End.

Osmatřicetiletý Francouz v minulém roce splnil Licenci B. Aby mohl působit na nejvyšší úrovni, zbývá mu složit zkoušky Pro Licence.

Měl by Thierry Henry v budoucnu vystřídat na lavičce Arsenalu Arséna Wengera?
Ano
90,9 %
Ne
9,1 %
Celkem hlasovalo 1697 čtenářů.

Reklama