Hlavní obsah

Potápějící se Newcastle vyhodil trenéra. Nahradil ho bývalý kouč Liverpoolu a Realu Madrid!

Newcastle
Aktualizováno

Novým trenérem fotbalistů Newcastlu se stal Rafael Benítez. Bývalý kouč Realu Madrid podepsal s klubem tříletou smlouvu a u týmu nahradil dnes odvolaného Stevea McClarena. United jsou deset zápasů před koncem anglické ligy na předposledním místě a hrozí jim první sestup od roku 2010.

Foto: Lee Smith, Reuters

Kouč Steve McClaren skončil na lavičce Newcastlu.

Článek

Čtyřiapadesátiletý McClaren byl na lavičce Newcastlu od loňského června, ale už úvod sezóny mu hodně nevyšel a jeho svěřenci se dočkali premiérového vítězství až v devátém kole. Celkem bývalý trenér anglické reprezentace v tomto ročníku vyhrál jen šest z 28 ligových utkání.

Zlepšení nepřineslo ani zimní posílení kádru, kdy přišli záložníci Jonjo Shelvey, Andros Townsend a Henri Saivet, a celek ze severovýchodní Anglie prohrál pět z posledních šesti kol. Momentálně Newcastle v tabulce ztrácí bod na sedmnáctý Sunderland, ale má zápas k dobru.

Benítez naposledy vedl Real Madrid, který ho však na začátku ledna kvůli špatným výsledkům odvolal. Předtím pětapadesátiletý kouč působil například v Neapoli, Interu Milán nebo Valencii, s kterou vyhrál dvakrát španělskou ligu a Pohár UEFA. V Anglii Benítez trénoval Chelsea a Liverpool, s kterými triumfoval v Evropské lize respektive Lize mistrů.

Reklama

Související témata: