Hlavní obsah

Zarputilý Pellegrini nepřestává věřit v titul, i když Hart po remíze tvrdil: S Ruddym jsme si mohli vzít volno

Londýn/Praha

Neskutečná zarputilost. Jeho Citizens zápas 30. kola Premier League na hřišti Norwich City nezvládli a s týmem figurujícím v tabulce na třetím místě od konce uhráli jen remízu, chilský kouč Manuel Pellegrini se však přesto nevzdává myšlenky na zisk titulu. A to přesto, že z obrovského náskoku vedoucího Leicesteru umazal jeho celek jen nicotný bod. A kdo ví jestli, protože Lišky hrají svůj zápas s Newcastlem až v pondělí.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Gary O'Neil (vpředu) z Norwiche a Sergio Agüero z Manchesteru City.

Článek

Na jednu stranu se nemůže Pellegriniho zarputilému odhodlání nikdo divit. Po sezóně jako trenér Manchesteru Citry končí a chtěl by svému nástupci Guardiolovi předávat mužstvo pyšnící se titulem. Před dvěma lety to Pellegrini s Citizens svedl, v letošní sezóně má však jeho sen ke zhmotnění asi stejně tak daleko, jako Ladův hrusický kostelíček k majestátnosti pařížského chrámu Nottre Dame.

„Vím, pokaždé, když ztratíte body, je to těžší a těžší, ale je nutno uchovat si pozitivní myšlení," tvrdil přesto trenér Citizens pro BBC Sport.

„Jsem samozřejmě zklamaný. Snažili jsme se hrát agresivně s míčem i bez něho, ale nedokázali jsme si vytvořit potřebný prostor a ofenzívě jsme si počínali příliš staticky. I šancí jsme si měli vytvořit víc. Hlavně v závěru," přiznával Pellegrini, jehož mužstvo získalo v posledních pěti zápasech jen tři body.

„Nebyli jsme dost dobří na to, abychom vyhráli. Norwich dobře bránil, takže já i domácí gólman John Ruddy jsme si mohli vybrat dnes odpoledne volno," přiznával gólman Joe Hart, že utkání mnoho střel, natož pak šancí nenabídlo a proto skončilo bezbrankovou remízou.

„Neuspokojivé výsledky, ale pořád musíme věřit, že ligu můžeme vyhrát," tvrdil i přesto Hart. „A musíme o něj bojovat, dokud to bude třeba jen matematicky možné," kvitoval jeho odhodlání věčný optimista Pellegrini.

Který tým vyhraje letos anglickou Premier League?
Leicester
71,3 %
Tottenham
15 %
Arsenal
10,9 %
Manchester City
1,2 %
jiný tým
1,6 %
Celkem hlasovalo 18829 čtenářů.

Reklama

Související témata: