Hlavní obsah

Aston Villa - Tottenham 0:2Kane zářil, Kohouti stíhají v Premier League vedoucí Leicester

Birmingham

Fotbalisté Tottenhamu zvládli v neděli odpoledne na hřišti poslední Aston Villy roli favorita. Vítězství 2:0 jim v rámci 30. kola Premier League zařídil útočník Harry Kane, který zaznamenal obě branky. Kohouti díky tříbodovému zisku snížili náskok vedoucího Leicesteru na dva body, Lišky ale mají pondělní duel s Newcastlem k dobru. Villans po páté prohře v řadě ztrácí na nesestupové pozice devět bodů.

Článek
Fotogalerie

Tottenham měl raketový nástup do utkání. Již ve čtvrté minutě byl blízko ke gólu Kane, po parádním pasu sice brankáře Guzana přeloboval, míč však přistál na břevně. Po půl hodině hry orazítkoval konstrukci branky také Lamela. Kohouti se dočkali až těsně před pauzou. Alli neotálel s rozehráním přímého volného kopu, našel Kanea, jenž křížnou střelou poprvé rozvlnil síť.

Devatenáctiletý záložník připravil Kaneovi brzy po změně stran i druhý gól a v této sezóně se podílel přihrávkou už na deseti soutěžních brankách Tottenhamu. Kane ranou z první nasměroval balón pod břevno a zaznamenal už 19 zásah v sezóně. Dvaadvacetiletý forvard vede střeleckou tabulku Premier League spolu s Jamiem Vardym z Leicesteru.

Villans mohli v závěru střetnutí zdramatizovat, jenže Ayew pálil z úhlu jen do tyče a Gestede z následné dorážky zase orazítkoval břevno. Birminghamský klub je v tabulce nadále beznadějně poslední se ziskem šestnácti bodů. Předposlední Newcastle má před ním osmibodový náskok a navíc má o dva odehrané zápasy méně.

V neděli se měl původně uskutečnit i duel mezi Liverpoolem a Chelsea. Kvůli sobotnímu utkání Blues v FA Cupu však byl odložen.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Aston Villa - Tottenham 0:2 (45. a 48. Kane)
Který tým vyhraje letos anglickou Premier League?
Leicester
71,3 %
Tottenham
15 %
Arsenal
10,9 %
Manchester City
1,2 %
jiný tým
1,6 %
Celkem hlasovalo 18829 čtenářů.

Reklama

Související témata: