Hlavní obsah

Do třetice Arsenal FA Cup nevyhraje a sezóna pro něj nejspíš skončí bez zisku trofeje

Londýn/Praha

Po Wengera a jeho Arsenal další rána... Vidina titulu se každým odehraným kolem vzdaluje, představa o postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů hraničí po domácí prohře 0:2 s Barcelonou rovněž s fatou morganou, teď skončil i sen, že by snad Gunners mohli vyhrát potřetí v řadě FA Cup. Padli už ve čtvrtfinále. S Watfordem a doma k tomu! „Je obtížné pochopit, proč a jak jsme prohráli. Zaměřme se na další hru. Na Barcelonu,“ snažil se přenést kouč Kanonýrů přes senzační vyřazení.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Obránce Arsenalu Per Mertesacker a jeho spoluhráč Theo Walcott sledují radost hráčů Watfordu.

Článek

Dva roky po sobě měl Arsenal v nejstarší klubové soutěži světa navrch, takže i proto fanoušci trenérovi Wengerovi připomínali, že by se jeho tým měl zaměřit na třetí primát v řadě. Zvláště, když bodová ztráta jeho Kanonýrů na vedoucí Leicester narůstá a mistrovská vize se mění v průběhu posledních týdnů v pouhé snění.

Kouč však trval na svém a ujišťoval, že jeho tým je schopen uspět na obou frontách. A možná i na třech, protože i do čtvrtfinále Champions League mínil zamířit.

Ve čtvrtfinálové konfrontaci FA Cupu však přišlo tvrdé vystřízlivění. Arsenal vypadl s Watfordem, takže vše nasvědčuje tomu, že v letošní sezóně se žádné trofeje nedočká.

Vyřazení? Je obtížné to pochopit, hlesl Wenger

„Přesto myslím, že jsme podali docela slušný výkon, i když jsme nakonec prohráli. Je to prostě pohár," hájil Wenger své svěřence po vyřazení. „Ztratili jsme zápas, který jsme ztratit neměli. Je obtížné pochopit, jak se to stalo a proč se to stalo. Byli jsme prostě potrestání za promarněné šance, zatímco soupeř ty dvě své využil."

„Chtěli jsme do Wembley, chtěli jsme do semifinále i poté za obhajobou, ale nikdo nemůže dopředu zaručit, že se to podaří," přiznával francouzský kouč, že konec pohárového putování na jeho svěřence dolehl a psychicky je poznamenal. A to přesto, že v samém závěru učinil i on sám poslední zoufalý tah a na trávník poslal dvě minuty Danny Welbecka ve snaze zachránit alespoň remízu.

„Nebyl zdravotně v pořádku, takže nemohl hrát od začátku," vysvětloval.

Ve středu čeká na Arsenal odveta osmifinále Ligy mistrů v Barceloně a zřejmě i konec putování pohárovou Evropou. „Samozřejmě že hráči teď budou potřebovat pozvednout. Soustřeďme se ale na další zápas. Musíme ale držet při sobě a podat v Barceloně co nejlepší výkon," doufá Wenger, že by se na Camp Nou mohl stát zázrak a jeho tým by mohl další vyřazení odvrátit.

Co jiného mu také zbývá, když vše nasvědčuje tomu, že Arsenal skončí tuto sezónu bez trofeje?!

Reklama

Související témata: