Hlavní obsah

Letošní sezóna se nebude možná dvacet let opakovat. V příští přijde restart, tvrdí Ranieri

Leicester/Praha

Pokud by se probojovali do Champions League, peníze na klubový účet by se hrnuly. Nemluvě o přísunu financí plynoucích z prodeje televizních práv v nové sezóně, kdyby snad fotbalisté Leicesteru dotáhli senzační tažení Premier League opravdu do konce a získali titul. „Ale ani tak se nebude opakovat to, co letos. Věci se zase vrátí do ustálených pořádků a nahoře budou opět figurovat kluby, které se tam objevují po celé desetiletí,“ míní italský kouč Leicesteru Claudio Ranieri, že letošní sezóna je prostě výjimečná a opakovat se nebude.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Rijád Mahríz z Leicesteru (vpředu) se raduje z gólu.

Článek

Byl to on, kdo přišel s myšlenkou, že letošní ligová sezóna na Ostrovech je bláznivá. Ranieri to tvrdil už po první třetině nejvyšší soutěže, opakuje to i teď, kdy do konce chybí devět a některým týmům už jen osm kol.

„Bláznivá a neopakovatelná. To, co se odehrává letos, se stane jednou za deset, ba možná i dvacet let. V příští sezóně dojde k restartu a vše se zase vrátí do normálu," připomínal trenér Lišek před dnešním večerním zápasem 30. kola s Newcastlem, že podobná šance bojovat o titul se Leicesteru zase celé desetiletí nenabídne.

Ani dohoda o rozdělování peněz z prodeje televizních práv v příští sezóně představující vydatnou finanční injekci do klubové pokladny chudého Leicesteru na tom nic nezmění. A to přesto, že titul by znamenal profit ve výši 99 milionů liber, tedy asi 3,5 miliardy korun a umístění v první čtyřce 87 milionů liber.

„I proto říkám - letos a pak už nikdy," nevěří Ranieri, že by se jeho klub mohl zabydlet mezi velkou čtyřkou anglického fotbalu.

Večerní duel s Newcastlem, na jehož lavičce bude poprvé sedět nový trenér Rafael Benítez, hodně napoví o tom, nakolik jsou mistrovské touhy Lišek reálné.

Ranieri o nich vůbec mluvit nechce. „Pro mě jsou pořád favority všichni ostatní a vůbec nezáleží na tom, zda jsme jedenáct bodů před Arsenalem. Každý představuje hrozbu, protože letošní liga je skutečně bláznivá. Proto nám nezbývá než bojovat a teprve na jejím konci si můžeme říci, čeho jsme dosáhli. Když se dostaneme do Evropské ligy, bude to fantastické, jestliže se ocitneme v Lize mistrů, bude to úžasné," drží Ranieri své svěřence dál při zemi.

Který tým vyhraje letos anglickou Premier League?
Leicester
71,3 %
Tottenham
15 %
Arsenal
10,9 %
Manchester City
1,2 %
jiný tým
1,6 %
Celkem hlasovalo 18829 čtenářů.

Reklama

Související témata: