Hlavní obsah

Lišky tasí jeden trumf za druhým, jejich Japonec teď střihl gól kola

Pohádka z liščího doupěte nekončí a milovníci senzací se těší, že fotbalový Albion bude mít šokujícího mistra. Leicester porazil předposlední Newcastle sice jen 1:0, svého cíle ovšem dosáhl. O další vítězství se postaral japonský legionář Šindži Okazaki, jenž si parádními nůžkami řekl také o nejhezčí gól 30. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Výběr byl tentokrát omezený, hned pět zápasů bylo kvůli povinnostem mužstev v FA Cupu odloženo. Šindži Okazaki však nemusí mít žádné pochybnosti, jeho lahůdka by byla ozdobou jakéhokoliv plnohodnotného kola.

Diváci se jí dočkali v 25. minutě pondělní dohrávky. Po centru z pravého křídla odvrátila obrana Newcastlu míč za šestnáctku a poté i následný centr. Od Jamieho Vardyho ovšem balón doputoval až k Okazakimu a Japonec zvolil akrobatické zakončení. Zády k bráně střihl ukázkové nůžky a přesně k tyči překonal gólmana Elliota.

Co na tom, že se jednalo o jedinou střelu vítězů na branku v zápase!? Lišky i osm kol před koncem soutěže dál drží pětibodový náskok před Tottenhamem a historickému titulu jsou zase o krůček blíž.

Třetí Arsenal už ztrácí jedenáct bodů a vypadává ze hry, stejně jako oba týmy z Manchesteru a West Ham. Tomuto čtyřlístku bude málo platné, že má zápas k dobru...

Který hráč podle vás dal nejhezčí gól 30. kola Premier League?
Joshua King (Bournemouth)
1,5 %
Harry Kane (Tottenham)
1,7 %
Graziano Pellé (Southampton)
3,2 %
Modou Barrow (Swansea)
4,3 %
Šindži Okazaki (Leicester)
89,3 %
Celkem hlasovalo 958 čtenářů.

Reklama

Související témata: