Hlavní obsah

Bude tedy Mourinho trénovat Manchester United? zajímá se o rivala budoucí kouč City Guardiola

Manchester

Rivalita mezi Josepem Guardiolou a José Mourinhem je mezi vládci fotbalových laviček jedna z nejvýraznějších. Oba trenéři spoléhající na odlišný způsob práce si několikrát vjeli do vlasů během jejich působení ve španělské La Lize. Tehdejší trenér Barcelony Guardiola na konci svého angažmá dokonce naznačil, že v katalánském klubu skončil i kvůli Mourinhovi. A teď se může stát, že se oba kohouti budou znovu potkávat v Anglii.

Foto: Profimedia.cz

José Mourinho (vpravo) a Josep Guardiola by se mohli potkat i v Premier League. A dokonce by mohli trénovat týmy z jednoho města.

Článek

Guardiola už totiž veřejně oznámil, že na konci probíhající sezóny skončí na lavičce Bayernu a přesune se poprvé v kariéře do Premier League, kde po Manuelu Pellegrinim převezme Manchester City.

Mourinho tak pozvolný přechod ve své kariéře nezažil. Z lavičky Chelsea ho vyhodil majitel Roman Abramovič. Kvůli mizerným výsledkům, kvůli mediálně sledovanému sporu s lékařkou Carneirovou i kvůli jeho neshodám s vlastními svěřenci.

Nespokojenost ale panuje i na Old Trafford s koučem Louisem van Gaalem, pod jehož vedením Rudí ďáblové předvádějí jen průměrné výkony. A proto je zřejmé, že neoblíbený Nizozemec po sezóně na lavičce United skončí. A právě Mourinho, dlouhodobý přítel Sira Alexe Fergusona, je jedním z vážných kandidátů na tento uvolněný post.

Guardiola se Mourinha nebojí, tvrdí kamarád

„Pep by chtěl vědět, jestli Mourinho s nabídkou Manchesteru United souhlasil," nechal se podle deníku The Sun slyšet blízký přítel španělského trenéra. „Jestli se ho bojí? To ne, ale život (Guardioly) by byl mnohem zajímavější, kdyby v něm byl i José," dodal zdroj populárního anglického periodika.

Těžko říct, jestli v podobném duchu uvažuje i sám Guardiola. S Mourinhem se ve španělské nejvyšší soutěži potkával dva roky, a když z Barcelony v roce 2012 odcházel, prohlásil: „Nedokázal jsem příliš odpočívat. Musím se teď trochu zotavit a jediný způsob, jak to mohu udělat, je distancovat se. V opačném případě bychom se (s Mourinhem) mohli zničit navzájem," řekl tehdy někdejší defenzivní záložník.

A jak slíbil, tak udělal. Na rok si dal od trénování přestávku, až potom přijal nabídku Bayernu Mnichov. V bavorském velkoklubu teď končí a těší se na svou první štaci v nejlepší lize světa. A moc rád by věděl, jestli se v ní bude znovu setkávat se svým neoblíbencem...

Reklama

Související témata: