Hlavní obsah

Ošklivý fotbal, ale máme body, na kterých záleží, radovaly se Lišky po dalším kroku k titulu

Leicester/Praha

Ta rána musela být slyšet až v Londýně. Na stadiónu Tottenhamu, největšího soupeře Leicesteru v boji o titul, docela určitě. Liškám se nesmírně ulevilo, že zvládly pondělní duel s Newcastlem, soupeře vedeného poprvé novým trenérem Benítezem udolaly 1:0 a v tabulce Premier League mají tudíž dál pětibodový náskok. „Nepředvedli jsme hezký fotbal, ale máme body, což je ze všeho nejdůležitější. Zvlášť když přišly z utkání, v němž nový kouč protivníka pozvedl,“ uznával kapitán Leicesteru Wes Morgan po těsné výhře.

Foto: John Sibley, Reuters

Radost Šindžiho Okazakiho, střelce vítězného gólu Leicesteru.

Článek
Fotogalerie

Po pětadvaceti minutách dal japonský legionář Okazaki parádními nůžkami vedoucí gól Leicesteru, jenže očekávaný koncert se nekonal. Newcastle zlobil. A moc. Ve druhé půli dokonce tolik, že byl blízko vyrovnání.

„Byl to od nás skutečně ošklivý fotbal," šel Danny Drinkweater v sebekritice ještě dál než kapitán Morgan.

„Máme ale body, na kterých záleží," přidával po šestém vítězství v posledních osmi ligových zápasech.

Kouč trvá na svém: Žádný dostih se Spurs

Osm kol před koncem fotbalové Premier League je víceméně jasné, že boj o primát se promění v dostih Leicesteru a Tottenhamu. Zatímco Spurs ztrácejí na první příčku „jen" pět bodů, manko třetího Arsenalu už narostlo na jedenáct a čtvrtého Manchesteru City dokonce na dvanáct bodů, i když oba týmy mají jeden zápas k dobru.

„Podle mého to tak není, boj je dál otevřený," stál si kouč Lišek Claudio Ranieri v rozhovoru pro BBC Sport i po utkání s Newcastlem na tom, že i Gunners a Citizens mohou na primát ještě dosáhnout.

„My prostě bojujeme o účast v pohárové Evropě a dost možná, že s Newcastlem jsme bojovali o Ligu mistrů. To je celé," nezmínil ani jednou slovo titul.

Pod Benítezem se ukázali

Možná i proto, že i on se musel až do konce o vítězství strachovat. „Daleko nervóznější jsem byl do přestávky, kdy jsme dovolili soupeři příliš mnoho nebezpečných akcí. Po změně stran už jsme si počínali koncentrovaně, hráli kompaktně, získávali první i druhé míče, takže náš výkon byl už mnohem lepší," glosoval partii, v níž jeho svěřencům stačila k vítězství jediná přímá střela na bránu.

„Byl to obtížný zápas, což je logické. Po změně trenéra chce každý hráč ukázat svou sílu a schopnosti, navíc si počíná velice koncentrovaně, aby splnil všechno, co mu nový kouč řekne. My nepodali nejlepší výkon, ale ukázali jsme skvělou morálku. Hráli a bojovali jsme společně, čehož si cením," hodnotil italský trenér devadesátiminutovou partii, která jeho svěřence zase o něco přiblížila titulu.

Newcastlu naproti tomu ani po příchodu Rafaela Beníteze starosti neubyly a zůstal u dna Premier League.

„Výsledek změnit nemohu, ale s výkonem spokojen být musím. Pro žádný tým není snadné držet s Leicesterem tempo, ale my to svedli. Na hráčích jsem viděl vůli a zaujetí, i týmový duch se mi líbil. Prostě hodně pozitiv. Změníme pár maličkostí a i výsledky se dostaví," byl i přes prohru s návratem na scénu Premier League spokojen Benítez.

„Newcastle hrál opravdu velice dobře, takže si jsem jistýí, že na konci soutěže bude v bezpečí," chválil výkon protivníka i Ranieri.

Který tým vyhraje letos anglickou Premier League?
Leicester
71,3 %
Tottenham
15 %
Arsenal
10,9 %
Manchester City
1,2 %
jiný tým
1,6 %
Celkem hlasovalo 18829 čtenářů.

Reklama

Související témata: