Hlavní obsah

Ani squadra mě nezláká, v Leicesteru zůstanu, jak dlouho to půjde, ubezpečoval Ranieri

Žádná squadra, žádné místo na lavičce italské reprezentace, které se po evropském šampionátu ve Francii uvolní, neboť dosavadní trenér italského národního mužstva Antonie Conte odejde do Chelsea. Trenér vedoucího mužstva anglické Premier League Leicesteru Claudio Ranieri rezolutně odmítl spekulace, že by právě on měl převzít squadru. „V Leicesteru je mi dobře a žádná nabídka a žádné mužstvo nezmění můj názor,“ prohlásil Ranieri.

Foto: Carl Recine, Reuters

Claudio Ranieri nemíní Leiocester opustit..

Článek

Pochopitelně že úspěšné tažení Lišek anglickou Premier League neuniká pozornosti ani v Itálii. Samozřejmě že jsou přitom připomínány obrovské zásluhy italského kouče Ranieriho na vzestupu provinčního klubu na samé výsluní anglického fotbalu. Logicky je jeho jméno spojováno s hledáním nového kouče pro italský národní tým, u něhož po šampionátu ve Francii trenér Conte skončí bez ohledu na výsledek, jakého na mistrovství Evropy dosáhne.

„Myslím jen na Leicester, a i kdyby mně snad z Itálie zavolali a nabízeli mi národní tým, odmítnu. Je mi tady dobře a jsem rád, že majitel klubu chce, abych zůstal," reagoval na nové a nové spekulace Ranieri, který před příchodem do Leicesteru působil u řecké fotbalové reprezentace. Neúspěšně, protože ji na mistrovství Evropy 2016 nedovedl a pod Akropolí tudíž předčasně skončil.

„Neexistuje nabídka, která by můj názor změnila, není mužstva, jež by mě zlákalo. Samozřejmě jsem hrdý na to, že se v souvislosti s mou osobou spekuluje o působení u italské reprezentace, ale říkám opakovaně ne," uklidňoval Ranieri před sobotním ligovým utkáním s Crystal Palace hráče, fanoušky i vedení klubu.

„Chci tu zůstat, jak to jen dlouho půjde. V Leicesteru je totiž spousta věcí, které jsme teprve začali budovat a já bych rád v práci pokračoval," ujišťoval čtyřiašedesátiletý Ranieri před duelem na hřišti Crystal Palace, v němž může se svými Liškami udělat další krok za titulem.

Reklama