Hlavní obsah

Arsenal zabral, ale Lišky opět unikly a míří za titulem. Chelsea zachránila remízu

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru pokračují v senzačním tažení anglickou Premier League. Lišky v sobotním 31. kole zvítězily na půdě Crystal Palace 1:0 a mají osmibodový náskok na druhý Tottenham. Třetí je Arsenal, který uspěl v Goodison Parku nad Evertonem 2:0 a teprve podruhé z posledních devíti soutěžních zápasů se radoval z vítězství. Blízko první ligové porážce po třech měsících byla Chelsea, ale domácí měření sil s Kladiváři v závěru alespoň vyrovnala na 2:2.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Rijád Mahríz a jeho spoluhráči z Leicesteru slaví výhru na hřišti Crystal Palace.

Článek
Fotogalerie

Leicester rozhodl o vítězství na hřišti Crystal Palace v 34. minutě zápasu. Vardy se ve vápně dostal k přízemnímu centru, kterým našel Mahríze a nikým nekrytý alžírský útočník vstřelil svůj šestnáctý gól v letošní sezóně.

Lišky vyhrály šestý z posledních osmi ligových zápasů. Nic na tom nezměnil ani tlak Crystal Palace ve druhém poločase. Domácím se totiž nepodařilo vstřelit vytoužený vyrovnávací gól, nejblíže mu byl irský stoper Damien Delaney v nastaveném čase, ale hostující tým zachránilo břevno. Svěřenci kouče Ranieriho stále mají osm bodů k dobru na druhý Tottenham, který v neděli hostí Bournemouth.

Čechův náhradník Ospina byl bez práce

Arsenal znovu postrádal dvojici zraněných českých reprezentantů Petr Čech a Tomáš Rosický. Po předchozích třech ligových zápasech, v nichž získal jen bod, ale na půdě Evertonu naplno zabral. Hostům se vydařil začátek zápasu - Alexis našel skvělou uličkou mezi obránce Welbecka, který udělal kličku gólmanovi Roblesovi, a Kanonýři již v sedmé minutě vedli.

Na konci první půle byla hostující radost dvojnásobná. Arsenal podnikl rychlý protiútok, Iwobi pláchl bránícímu Morimu a chladnokrevně zakončil. Pro devatenáctiletého nigerijského útočníka to byl premiérový gól v dresu Kanonýrů. Po změně stran svěřenci kouče Wengera náskok uhlídali, na vedoucí Leicester přesto ztrácí už 11 bodů, přičemž mají jedno utkání k dobru.

Chelsea je 14 zápasů bez porážky

Blízko první ligové porážce od poloviny prosince byla Chelsea, ale díky dvěma gólům Španěla Fábregase doma alespoň remizovala s West Hamem 2.2. Domácí tak prodloužili neporazitelnost na 14 zápasů v řadě, ale v tabulce jsou až na desáté příčce.

Kladiváře poslal v 17. minutě do vedení krásnou střelou Argentinec Lanzini, jenže v třetí minutě nastavení první půle srovnal krásně umístěnou střelou z přímého kopu Fábregas. Po hodině hry West Ham po trefě útočníka Carrolla znovu vedl, ale poslední slovo měl opět španělský záložník Fábregas. ten minutu před koncem proměnil pokutový kop a poprvé od prosince 2009 zaznamenal v Premier League dvě branky v jednom zápase.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Everton - Arsenal 0:2 (7. Welbeck, 42. Iwobi)
Chelsea - West Ham United 2:2 (45.+3 a 88. z pen. Fábregas - 17. Lanzini, 61. Carroll)
Crystal Palace - Leicester 0:1 (34. Mahríz)
Watford - Stoke 1:2 (86. Deeney - 18. Walters, 51. Joselu)
West Bromwich - Norwich 0:1 (50. Brady)
Swansea - Aston Villa 1:0 (53. F. Fernández).

Reklama

Související témata: