Hlavní obsah

Southampton - Liverpool 3:2Po dramatickém thrilleru mohl psát kouč Liverpoolu Klopp na twitter zase

Po pátečním losu čtvrtfinále Evropské ligy, v němž los svedl dohromady Liverpool s Dortmundem, napsal bývalý kouč německého celku a současný trenér Reds Jürgen Klopp na twitter: „Jsme opravdu šťastní. Takové příběhy umí psát jen fotbal.“ Po nedělní ligové konfrontaci se Southamptonem tam mohl podobný vzkaz umístit zase, i když by asi těžko dodával, že je šťastný. Jeho Liverpool totiž vedl po brilantním nástupu už 2:0, a přesto zápas ztratil.

Článek

Domácímu trenérovi Ronaldu Koemanovi se o půli povedl mistrný tah. Jeho tým prohrával už dvoubrankovým rozdílem, takže musel udělat v sestavě rošádu. Zvláště, když Reds byli lepším týmem, měli víc šancí, dokonce přidali zásluhou Allena i třetí gól, který ovšem rozhodčí East pro ofsajd neuznal.

Do druhé půle proto vyrukoval senegalský legionář Mané, který se společně s Italem Pellém postaral o dokonalý obrat. Přitom právě třiadvacetiletý Mané mohl dovršit zmar Svatých...

Hned po přestávce totiž slovenský stoper Škrtel, který krátce předtím nahradil Lovrena, stáhl v šestnáctce za dres právě Pellého a k exekuci pokutového kopu se postavil Mané. Brankář Mignolet však směr jeho střely vystihl a balón vyrazil.

Southamptonem však ani neproměněný pokutový kop neotřásl. Převzal iniciativu, byl lepším mužstvem, připravoval si šance. Mané, Romeu i Pellé jich měli několik, ale Mignolet je zneškodnil.

Po hodině hry však Mané přece jen snížil a kontaktním gólem vrátil Svaté do hry. Velký nápor nakonec přinesl šokující zvrat. Pellé nejprve střelou levačkou z hranice šestnáctky vyrovnal, tři minuty poté využili domácí špatného odkopu gólmana Mignoleta. Pellé se zmocnil míče a Mané dokázal, že se mu proti Liverpoolu mimořádně střelecky daří, neboť skóroval ve všech třech zápasech letošní sezóny, v nichž proti Reds nastoupil.

Liverpool, jemuž chyběli Firmino a Henderson, se sice v pětiminutovém nastavení pokusil zachránit alespoň remízu, ale až na střelu Coutinha vysoko nad se na nic nezmohl. Boj sousedů v tabulce, v němž šlo o body potřebné pro účast v příštím ročníku Evropské ligy, tak nezvládl a jeho série čtyř utkání bez prohry skončila.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Southampton - Liverpool 3:2 (64. a 86. Mané, 83. Pellé - 17. Coutinho, 22. Sturridge)

Reklama

Související témata: