Hlavní obsah

Newcastle - Sunderland 1:1Benítez neporušil tradici, ani s Newcastlem při domácí premiéře neprohrál

Newcastle/Praha

Pravdou je, že italský kouč Rafael Benítez nikdy neprohrál v novém působišti první domácí zápas. Ani v Newcastlu tradici neporušil, i když šlo už o sedmý klub. V záchranářském duelu se Sunderlandem ovšem pro něho byla remíza málo. Jeho nový klub se totiž topí pod čarou ligového ponoru a výhru bezpodmínečně potřeboval. „Proto jsme navzdory remíze zachráněné v samém závěru zklamaní,“ přiznával nizozemský legionář Georginio Wijnaldum do kamer Sky Sports poté, co se body dělily.

Článek

Do sestavy domácích se vrátil konžský legionář Mbemba, který pro zranění absentoval od 3. února, v závěru nastoupil i Senegalec Papiss Cissé, ale ani to domácím v záchranářském derby nepomohlo.

Černé kočky je v prvním poločase přehrávaly, obrovskou šanci měl už po dvaceti minutách Defoe, do další se prodral opět on, ale prosadil se až na třetí pokus. Po rohové=m kopu pálil nejprve Borini, jehož střelu gólman Elliot ještě vytáhl, ale proti dorážce byl už bezmocný. Defoe dal už dvanáctý gól v této sezóně.

„I my měli šance," připomínal Wijnaldum příležitosti, do nichž se dostali v derby připomínajícím fotbalovou válku, jeho spoluhráči Mitrovič, Sissoko či Townsend. „Proto takové zklamání s výsledkem první půle a inkasovanou brankou," přidával.

Po změně stran strhující partie pokračovala, přičemž domácí se vehementně hnali za vyrovnáním. „To se nám sice podařilo, ale vzhledem k průběhu střetnutí i šancí, které jsme měli, jsme si zasloužili vyhrát. Podali jsme dobrý výkon a odehráli výborný zápas, jen patřičný bodový efekt chybí," litoval Nizozemec zmařených příležitostí.

Bod jim nakonec zachránil hlavičkující Mitrovič. Právě Wijnaldum mu posadil míč přesně na hlavu a Srb sedm minut před koncem alespoň vyrovnal. Sunderland totiž po inkasované brance už jen bránil a zdržoval, aby uhájil remízu, což se mu skutečně povedlo.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
Newcastle - Sunderland 1:1 (1:1)
Branky: 83. Mitrovič - 44. Defoe. ŽK: Colback, Janmaat Shelvey, Mitrovič – Mannone, Cattermole. Diváci: 52 311.

Reklama

Související témata: