Hlavní obsah

Kontrolu nad týmem jsem neztratil, bouřil se Pellegrini. Při rozhovoru odešel naštvaně pryč

Manchester

Čtyři body z posledních šesti zápasů a ke všemu bolestivá porážka v ostře sledovaném manchesterském derby. Citizens zažívají mrzuté období. Místo boje o titul budou v závěrečných kolech anglické Premier League usilovat nejspíš hlavně o to, aby zachránili alespoň účast v příští sezóně fotbalové Ligy mistrů. Těžké časy na Etihad Stadium navíc umocňuje i narůstající marodka. Kolonii zdravotně indisponovaných hráčů doplnili v neděli brankář Joe Hart a záložník Raheem Sterling.

Sestřih utkání Manchester City - Manchester United

 
Článek
Fotogalerie

Po nedělní porážce 0:1 s odvěkým rivalem z Old Trafford se tým Manuela Pellegriniho dostal do velkých potíží. Čtvrté místo zaručující start v kvalifikaci Champions League sice stále ještě drží, zezadu se na něj však tlačí jak West Ham, tak právě United. Oba celky ztrácejí už jen bod.

Však byl také kouč Pellegrini dost podrážděný. "Nedokážu to vysvětlit. Jsme tu dnes kvůli tomu, abychom se bavili o zápase s United," reagoval Pellegrini na tiskové konferenci na dotaz novinářů, proč jeho tým získal jen 51 bodů z 30 zápasů. "Pokud se zeptáte k zápasu, odpovím. Máte právo se ptát, na co chcete. Já mám zase právo odpovědět, na co chci. Konec," pokračoval.

Není divu, že je vytočený. Forma City je kolísavá. Po postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů a triumfu v Ligovém poháru se mužstvu přestalo dařit. Z následujících pěti utkání vyhrálo pouze nad poslední Aston Villou. A nedělní prohra s Rudými ďábly fanoušky hodně mrzí. Rashford po několikazápasové odmlce zase ukázal, jaký talent je. V 16. minutě se před šestnáctkou soupeře elegantně zbavil stopera Demichelise a poté procedil míč do sítě. Jeho gól nakonec znamenal cenné vítězství.

Navzdory porážce nebyl Pellegrini výkonem týmu zklamaný. "Nevybavují si další šance United. Měli jednu. Nezasloužili jsme si prohrát. Měli jsme 26 střeleckých pokusů, ovládali hru, neproměnili jasné šance, postěžoval si Chilan.

Kontrolu nad mužstvem neztratil

City však převaha v zápase nebyla k ničemu. De Geu v bráně nepřekonali a rázem se dostali do nesnází a pod tlak. Jejich náskok se nejen před United ztenčil na minimum. "Jsme stále čtvrtí, musíme se teď soustředit na další zápas," řekl.

Pellegrini musí vedle slabší formy řešit ještě další problém. V příštích zápasech bude vedle opory Kompanyho postrádat i Harta se Sterlingem. Oba hráči v průběhu derby střídali kvůli zraněnému lýtku respektive svalovým potížím. Nucená pauza se o ubou borců odhaduje na měsíc.

Pellegrini bezprostředně po zápase odmítl dohady o tom, že je závěr sezóny pro City ovlivněný skutečností, že tým v létě převezme Pep Guardiola. Od té doby, co vyšlo najevo, že Pellegrini na Etihad Stadium skončí, získal tým v šesti duelech jen čtyři body. "Nemyslím si, že jsem ztratil kontrolu nad mužstvem. Ostatně jste dnes sami viděli přístup hráčů. Soustředí se na tuto sezónu a chtějí obsadit v tabulce co nejvyšší příčku," uvedl.

Poté však, co se jej reportér televizní stanice Sky Sport zeptal na klesající domácí formu, Pellegrini jen stručně odpověděl:  "Já se bavím jen o zápase. Nic víc."

Další otázky už Chilan nedovolil a odešel pryč.

Udrží Manchester City v Premier League alespoň čtvrtou příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů?
Ano
42,1 %
Ne
57,9 %
Celkem hlasovalo 1636 čtenářů.

Reklama

Související témata: