Hlavní obsah

Arsenal zabral, i na patičkovanou došlo. Wenger myslí, že Premier League je příliš náročná

Londýn

Kanonýři konečně zabrali. Fotbalisté Arsenalu vyhráli na hřišti Evertonu 2:0 a předvedli několik lahůdek včetně efektní patičkované, kterou si můžete prohlédnout v přehledu parádiček a kuriozit 31. kola anglické Premier League. Arsenal je nicméně i po prvním plném zisku po třech zápasech dál třetí a se zápasem k dobru stále ztrácí na lídra z Leicesteru jedenáct bodů.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Už nemají kam couvnout. Kanonýři v minulých dnech vypadli z Ligy mistrů i FA Cupu, takže v Premier League mají poslední šanci na zisk trofeje z této sezóny. První březnové výhry se dočkali po trefách Dannyho Welbecka a Alexe Iwobiho - devatenáctiletý útočník tak svůj první ligový duel v základní sestavě oslavil také prvním gólem v dresu Arsenalu.

Kouč Arséne Wenger nicméně stále nevstřebal pohárové krachy. „Le Professeur" je zklamaný z působení anglických týmů v Evropě - do čtvrtfinále Ligy mistrů a Evropské ligy postoupily pouze dva ostrovní týmy: Manchester City a Liverpool.

Arsenal ztroskotal na hvězdami nabité Barceloně. Wenger se domnívá, že za neúspěchem týmů z Premier League může být i velká konkurence v lize.

„Je velmi těžké dát vám nyní racionální vysvětlení. Premier League je každopádně velmi náročná. A příští sezónu bude ještě víc. Možná se právě liga stala pro anglické týmy Ligou mistrů. Každý zápas je v Premier League tak těžký, že jsme pak v pohárové Evropě vyčerpaní. Některé týmy, které hrají v Evropské lize, se více soustředí na Premier League," poukazuje francouzský trenér.

Reklama