Hlavní obsah

Guttiérrez se soudí s Newcastlem, že ho po rakovině nestavěl

Newcastle

Argentinský fotbalista Jonás Gutiérrez se soudí se svým bývalým dlouholetým zaměstnavatelem Newcastlem United kvůli údajné diskriminaci při pracovní neschopnosti. Dvaatřicetiletý záložník požaduje od anglického klubu dva milióny liber (68 miliónů korun) za to, jak se k němu loni choval po prodělané rakovině varlat.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalisté Newcastlu se radují z gólu. Ilustrační foto.

Článek

Současný hráč La Coruni Gutiérrez tvrdí, že ho po návratu k týmu po chemoterapii trenéři nestavěli, aby nenasbíral dostatečný počet startů, čímž by získal automaticky kontrakt na další sezónu. "Kvůli jejich obavám z mé rakoviny klub zajistil, abych neodehrál dost zápasů, které by mi zajistily opci," řekl u pracovního soudu Gutiérrez, jenž hrál za Newcastle v letech 2008-2015.

"Do diagnózy rakoviny a následné operace, při níž mi byl odebrán nádor, jsem byl klíčovým hráčem týmu. Myslím, že se báli, že kvůli nemoci už nebudu schopen hrát na nejvyšší úrovni, a považovali mě za riziko," dodal fotbalista, jenž se loni v posledním utkání sezóny gólem a nahrávkou podílel na záchraně Newcastlu v Premier League.

Klub u soudu, jenž má trvat deset dnů, Gutiérrezovo tvrzení popřel. Zástupci United vypověděli, že jejich rozhodnutí bylo čistě sportovní.

Bývalý hráč Vélezu Sársfield a Mallorky Gutiérrez za Newcastle odehrál 187 zápasů. Na kontě má také 22 utkání za argentinskou reprezentaci a účast na mistrovství světa 2010. Po jednom jeho vydařeném utkání dokonce tehdejší trenér národního týmu Diego Maradona prohlásil, že jeho mužstvo tvoří "Mascherano, Messi, Jonás a osm dalších".

Reklama

Související témata: