Hlavní obsah

Anglii táhnou nové tváře. Vardy předvedl parádu. Zbude místo pro Rooneyho?

Harry Kane, Dele Alli, Jamie Vardy. Ani jeden z nich nepůsobí v anglickém reprezentačním áčku déle než rok, přesto jsou opěvovanými hrdiny současného národního mužstva. Anglie v sobotu porazila v přípravném střetnutí Němce po fantastickém obratu z 0:2 na 3:2. Hráči Albionu přitom dokázali v Berlíně uspět i bez svého zraněného kapitána Waynea Rooneyho a na ostrovech už se začalo spekulovat, zda se třicetiletý útočník ještě vůbec vrátí do základní sestavy, tomuto tématu se na svých stránkách věnuje například BBC.

Vardyho parádní patička v zápase s Německem.

 
Článek

Na hrotu anglické ofenzívy zářil Harry Kane, jenž po hodině hry snížil na 1:2, což se ukázalo jako klíčový moment střetnutí. Dvaadvacetiletý snajpr se poprvé dostal do reprezentačního A-týmu před rokem a od té doby už si připsal tři branky. Momentálně je navíc nejlepším střelcem Premier League.

Vyrovnání na 2:2 pro změnu obstaral parádně patou Jamie Vardy, který v tabulce střelců anglické ligy okupuje druhou příčku, v reprezentaci se však trefil vůbec poprvé. Povedlo se mu to necelé čtyři minuty po příchodu na hřiště.

Vardymu je 29 let, jeho kariéra však postupovala k vrcholu pomalejším tempem. Zhruba v době, kdy se Wayne Rooney coby sedmnáctiletý dostal do národního A-mužstva, byl Vardy jako neperspektivní hráč vyřazen ze Sheffieldu Wednesday, poté se protloukal nižšími ligami a do nejvyšší soutěže nakoukl až v minulém ročníku.

Další velkou hvězdou je teprve devatenáctiletý Dele Alli. Záložník Tottenhamu ještě v minulém ročníku oblékal dres třetiligového Milton Keynes, ale nyní už patří k oporám výběru kouče Roye Hodgsona. A v Británii se mu dostává přirovnání k legendárnímu Bryanu Robsonovi.

Rooney, jenž je s 51 reprezentačními góly historicky nejlepším střelcem Anglie, však bere situaci jako správný kapitán. Ihned po skončení zápasu pogratuloval svému týmu, v němž ho parádně zastoupili mladší spoluhráči. „Skvělý výsledek, výborně kluci. Velký týmový duch vedl k návratu do hry po dvou obdržených gólech," napsal Rooney, jenž do zápasu nezasáhl kvůli problémům s kolenem.

Reklama

Související témata: