Hlavní obsah

Staré rány jsou stále živé. Ibrahimovice chtějí všechny top kluby v Anglii, kromě jednoho

Proti české fotbalové reprezentaci se sice neprosadil, ale o švédského snajpra Zlatana Ibrahimovice je navzdory přibývajícímu věku v evropských top klubech velký zájem. Na konci sezóny bude rodák z Malmö volným hráčem a podle jeho agenta Mina Raioly se nabídky jen hrnou.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic v dresu Paris St. Germain.

Článek

Ibrahimovic sice nezamítl možnost, že prodlouží smlouvu ve stávajícím klubu Paris St. Germain, ale spíše se očekává přestup do jiné země. Jednou z možností je lukrativně mimořádně atraktivní angažmá v Číně, ze hry nicméně rozhodně není ani další působení na evropské scéně.

Impulzivního forvarda mocně lákají stále bohatší anglické kluby. Ibrahimovic sice loni prohlásil, že „na přestup do Anglie je už pozdě." Nicméně přetrvávající zájem z ostrovů jeho názor dost možná změní.

„Kromě Manchesteru City, který povede Pep Guardiola, už všechny velké anglické kluby ťukaly na dveře," prozradil agent Raiola listu Gazzetta dello Sport.

Může hrát do 40?

Staré rány jsou evidentně stále živé. Zlatan si nepadl do oka s jinak velmi úspěšným koučem Guardiolou při angažmá v Barceloně. „Ty nemáš koule! Jsi posraný z Mourinha," vzpomínal Švéd na jeden ze svých výlevů v kabině vůči trenérovi ve své autobiografii.

Ačkoliv zmíněné spory spadají už do minulé dekády, mezi oběma velikány současného fotbalu už nejspíš nadobro spálily mosty.

34letý Švéd si však může vybírat z celé řady jiných nabídek. „Řekl jsem mu, že s jeho fyzickou konstitucí a mentalitou může hrát klidně dalších pět let. Má neuvěřitelnou energii, která se s věkem rozvíjí. Lidé si vůbec neuvědomují, čeho je schopen," pokračoval Raiola.

Agent také potvrdil zájem ze strany italských klubů, s nabídkou podle jeho slov přišel i Inter Milán, kde už Ibrahimovic dříve působil. Jeho služeb se ale rozhodně nevzdávají ani v Paříži. „Dělají všechno možné, aby u nich prodloužil smlouvu. PSG tak stále zůstává jednou z možností," dodal agent.

Reklama

Související témata: