Hlavní obsah

Arsenal bez Čecha rozstřílel Watford. Série Chelsea trvá!

Birmingham
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea deklasovali ve 32. kole anglické Premier League domácí Aston Villu 4:0 a po dvou remízách naplno bodovali. Arsenal si na Emirates Stadium otevřel střelnici a Watfordu nedal šanci. I bez gólmanské jedničky Petra Čecha znemožnili Sršně 4:0. Stejným výsledkem se prezentovali i hráči Manchesteru City v Bournemouthu, kteří stanovili směr utkání už v úvodních dvaceti minutách. Ve šlágru kola mezi Liverpoolem a Tottenhamem padlo po gólu na každé straně. Za Kohouty se trefil nejlepší střelec soutěže Harry Kane.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Hector Bellerin oslavuje se spoluhráči třetí gól do sítě Watfordu.

Článek
Fotogalerie

Premiéra provizornímu trenérovi Blackovi na lavičce Villans silně zhořkla. Desátá prohra na domácí půdě znamená vyrovnání nelichotivého rekordu ze sezóny 2013/2014.

Blues šli od začátku za vítězstvím, přestože jim chybělo několik opor. Už ve 12. minutě napřáhl ke střele Pedro, jenže netrefil ideálně. Ve 20. minutě sice aktivní Pedro překonal Brada Guzana, ovšem z jasného ofsajdu, a tak se žádné oslavy nekonaly. O pár minut později se již hosté z vedoucího gólu radovali. Ruben Loftus-Cheek ve vápně zužitkoval Azpilicuetovu přihrávku a s přispěním Lescotta vstřelil svoji první branku v Premier League.

Po spolupráci s Ayewem se Gil po půl hodině prodral do pokutového území, ale skvělý Courtois se zaskvěl. Záhy se na druhé straně v šanci ocitl Baba Rahman, ovšem Guzan zmenšil střelecký úhel a brarvurně zasáhl. Ve 41. minutě se prokličkoval do zakončení domácí útočník Ayew, jenže těsně minul.

V tříminutovém nastavení zalehl obránce Cissokho dotírajícího Pata v pokutovém území a následnou penaltu sám faulovaný Brazilec proměnil. Skóroval tak ve své premiéře anglické nejvyšší soutěže.

Hned na začátku druhého poločasu navýšil na 3:0 po nádherné kombinaci na jeden dotek Pata s Oscarem Španěl Pedro. Hráči Chelsea nadále pokračovali v obléhání domácího brankoviště.

V 58. minutě gólman Guzan proti Patově pokusu ještě stihl zakročit, ale na dorážku Pedra už byl krátký, 4:0. Pak se osmělili i domácí Villans. Snažili se utkání dohrát se ctí, ale kvůli nepřesnému zakončení Courtoise pořádně neprověřili. Chelsea si tak v poklidu dokráčela pro tři body a v neúplné tabulce se přiblížila na šest bodů k pohárovým příčkám.

Svěřenci kouče Hiddinka tak potvrdili, že se jim proti birminghamskému celku daří. Vyhráli poosmé z posledních devíti střetnutí a porážku nepoznali už 15 zápasů, což je nejdelší série mezi všemi týmy v letošní sezóně Premier League!

Kanonýři roznesli Sršně

Arsenal stále bez Petra Čecha od začátku potvrzoval roli favorita. Už ve 4. minutě otevřel skóre Alexis Sánchez, který nejdříve hlavičkoval do gólmana Gomese, jenže se následně dostal k dorážce, se kterou si neomylně poradil. Naskočil si na prudký centr. V dalším průběhu si domácí vytvořili několik gólových příležitostí, jenže Wellbeck, Sánchez, ani Iwobi. Až ve 38. se kombinací se spoluhráči krásně uvolnil Sánchez, jenž našel z druhé vlny nabíhajícího Iwobiho, který nekompromisně navýšil na 2:0.

Tři minuty po přestávce se k odraženému balónu dostal Bellerin a s přispěním bránícího Watsona rozvášnil fanoušky na Emirates Stadium potřetí. O dvě minuty později mohl přidat další branku Iwobi, ale jeho pokus skončil pouze na břevně.

Kanonýři nadále dominovali a v samém závěru utkání dal konečnou podobu výsledku 4:0 Theo Walcott po Campbellově přihrávce do malého pokutového území. Arsenal tak vyhrál podruhé v řadě a udržel si naději na zisk titulu. Sršni naopak prohráli počtvrté v řadě a v posledních pěti utkáních vstřelili jedinou branku.

Citizens porazili Cherries poosmé za sebou

Hráčům Manchesteru City se v poslední době vyčítají nepřesvědčivé výkony. Citizens vyhráli pouze dvě utkání od chvíle, kdy bylo oznámeno, že Pep Guardiola nahradí dosavadního kouče Manuela Pellegriniho. Renomé si tak plánovali spravit proti Bournemouthu, proti němuž se jim náramně daří.

Úvod byl v plné režii hostů. Po sedmi minutách se Citizens prosadili poprvé. Míč z rohového kopu propadl k Fernandovi, který bez potíží překonal brankáře Boruce. Za dalších pět minut hosté vedli už o dvě branky. Kevin de Bruyne se nerozpakoval a po pasu Silvy napálil balón přesně k levé tyči. Hororovou dvacetiminutovku Cherries završil Sergio Agüero, jenž si ve vápně naskončil na Navasův centr a z bezprostřední blízkosti překonal Artura Boruce potřetí.

V závěru poločasu měl ojedinělou příležitost domácích Grebbin, ovšem jeho hlavička mířila nad branku soupeře.

Po změně stran si Citizens hlídali náskok a zvolnili na tréninkové tempo. V nastavení přidal ještě čtvrtý gól Aleksandar Kolarov, když se po individuální akci prodral do pokutového území a nechytatelnou bombou korunoval výkon svého mužstva. Manchester City si po dvou utkáních připsal plný počet bodů a porazili Bournemouth poosmé za sebou.

Kohouti se Leicesteru nepřiblížili s Reds jen remizovali

Šlágr kola nabídl atraktivní podívanou, otevřená partie s mnoha šancemi na obou stranách.V 8. minutě hosté poprvé zahrozili. Po výpomoci od spoluhráčů se dostal ke střele Eriksen, ovšem gólman Mignolet pohotově zakročil. Ve 26. minutě na sebe poprvé upozornil útočník Kane, jeho pokus však mířil vedle. Pět minut před koncem poločasu se zaskvěl na druhé straně Lloris proti Lallanově střele z bezprostřední blízkosti.

Druhý poločas začal náporem Liverpoolu a v 50. minutě otevřel střelecký účet Coutinho, když si vyměnil míč se Sturridgem a z hranice vápna mazácky překonal francouzského brankáře Llorise.

Svěřenci trenéra Pochettina po inkasovaném gólu přidali a v 55. minutě se ocitl v dobré příležitosti Son, jenže z malého vápna nezakončil přesně. Po hodině hry se probral nejlepší střelec Premier League Harry Kane a vyrovnal na 1:1. Na dlouhý centr si naběhl Eriksen, s problémy udržel míč ve hře a ideálně posunul na anglického útočníka, který trefil přesně. Připsal si tak 22. gól v sezóně. Vzápětí mohl otočit skóre dánský záložník Eriksen, ale Belgičan Mignolet reflexivně zakročil.

V závěrečných minutách se oba týmy snažily misky vah naklonit na svou stranu, ovšem ani jeden z gólmanů již nekapituloval. Spurs tak potvrdili, že se jim proti Reds nedaří dlouhodobě zvítězit. Vedoucí Leicester tak má v zítřejší dohrávce proti Southamptonu možnost navýšit bodový odstup na druhý Tottenham.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Aston Villa - Chelsea 0:4 (46. a 59. Pedro, 26. Loftus-Cheek, 45.+3 Pato z pen.)
Arsenal - Watford 4:0 (4. Sánchez, 38. Iwobi, 48. Bellerín, 90. Walcott)
Bournemouth - Manchester City 0:4 (7. Fernando, 12. De Bruyne, 19. Agüero, 90.+3 Kolarov)
Norwich - Newcastle 3:2 (45.+2 Klose, 74. Mbokani, 90.+3 Olsson - 71. a 86. z pen. Mitrovič)
Stoke - Swansea 2:2 (13. Afellay, 53. Krkič - 68. Sigurdsson, 79. Paloschi)
Sunderland - West Bromwich 0:0
West Ham United - Crystal Palace 2:2 (18. Lanzini, 41. Payet - 15. Delaney, 75. Gayle)
Liverpool - Tottenham 1:1 (50. Coutinho - 61. Kane)

Reklama