Hlavní obsah

Lišky zvládly další vyrovnaný duel a dál kráčí za titulem! United přehráli Everton a jsou pátí

Leicester
Aktualizováno

Kasper Schmeichel se dal do pořádku po zranění, které si přivodil během reprezentačních povinností Dánska, a vychytal další cenné vítězství Leicesteru 1:0 v rámci 32. kola anglické Premier League proti Southamptonu. Lišky tak navýšily náskok na druhý Tottenham na 7 bodů. Manchester United porazil díky Martialově trefě na Old Trafford Everton 1:0 a vyšvihl se na páté místo tabulky. Domácí před utkáním ocenili služby Bobbyho Charltona.

Foto: Darren Staples, Reuters

Wes Morgan oslavuje branku do sítě Southamptonu.

Článek
Fotogalerie

Domácí začali na King Power Stadium náporem. První čtvrthodina byla jednoznačně v režii svěřenců kouče Ranieriho. Kontrolovali balón a přímočarou hrou dostávali Saints pod tlak.

Po úvodní dvacetiminutovce dali o sobě vědět i Svatí, kteří se poprvé přiblížili k brance Lišek. Ve třicáté minutě mohli hosté otevřít účet zápasu. Po skvělém pasu se řídil na Schmeichela sám Mané, kličkou v pokutovém území obešel dánského brankáře, ale na poslední chvíli se vrátil obránce Simpson, jenž se štěstím odvrátil pohromu v podobě gólu.

V pasáži, kdy zrovna Southampton dobýval branku domácích, nádherně nacentroval do pokutového území německý obránce Fuchs, kapitán Leicesteru Wes Morgan vyskočil nejvýše a hlavou nedal Forsterovi šanci. Trefil svůj první gól v probíhajícím ročníku.

Po přestávce se hra přelévala z jedné strany na druhou. V 60. minutě si při obraném zákroku málem dal vlastní branku Fonte. Gólman Forster však velmi dobře zakročil. Poté zahodil stoprocentní příležitost Simpson. V malém vápně trestuhodně netrefil prázdnou bránu a jen nastřelil brankáře Southamptonu. Lišky to ovšem mrzet nemuselo. Leicester dokráčel ke čtvrté výhře 1:0 v řadě a dalšími třemi body obdaroval svého thajského majitele k 59. narozeninám.

Red Devils dosáhli na pohárové umístění

Před utkáním vzdali hold klubové legendě siru Bobbymu Charltonovi, po němž pojmenovali jednu z tribun na Old Trafford. Aplaudujícím fanouškům, kteří ocenili šedesátileté výročí od jeho debutu v dresu Ďáblů, se na zaplněném stadiónu poklonil sám anglický snajpr, který v roce 1966 získal dokonce Zlatý míč.

Rudí ďáblové i před zraky dalších ikon United sice měli během prvního poločasu převahu, ale gólmana Roblese vystrašil akorát pokus Anthony Martiala, který se po spolupráci s Rashfordem ocitl osamocen na hranici vápna v 18. minutě. Osmělili se i hráči Toffees, jenže ani oni nezaměstnali žádnou střelou brankáře de Geu.

Pět minut po zahájení se ocitl v malém vápně třetí nejlepší střelec soutěže Lukaku, ovšem defenzíva domácích pokus zblokovala. O další tři minuty později se po celoplošné kombinaci Maty s Fosu-Mensahem prosadil francouzský záložník Martial a vstřelil jubilejní 1000. branku United v nejvyšší soutěži na Old Trafford. Vzápětí mohlo být srovnáno, jenže Jagielka trefil břevno.

V závěrečné desetiminutovce hosté tlačili. V 82. minutě měl na kopačce vyrovnání opět kapitán liverpoolského celku. Po rohovém kopu se dostal k odraženému míči, ale z bezprostřední blízkosti španělského brankáře nepřekonal. Svěřenci nizozemského kouče van Gaala si tak připsali druhé vítězství v řadě a posunuli se na páté místo o bod za Manchester City.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Leicester - Southampton 1:0 (38. Morgan)
Manchester United - Everton 1:0 (54. Martial)

Reklama

Související témata: