Hlavní obsah

Leicester - Southampton 1:0Lišky navýšily vedení, udolaly Saints

Fotbalisté Leicesteru přehráli ve 32. kole anglické Premier League na svém stadiónu Southampton 1:0 a navýšili náskok na druhý Tottenham na 7 bodů. Jednogólová výhra Leicesteru je čtvrtá v řadě.

Článek

První čtvrthodina byla jednoznačně v režii svěřenců kouče Ranieriho. Kontrolovali balón a přímočarou hrou dostávali Saints pod tlak.

Po úvodní dvacetiminutovce dali o sobě vědět i Svatí, kteří se poprvé přiblížili k brance Lišek. Po půl hodině mohli hosté otevřít účet zápasu. Po skvělém pasu se řídil na Smeichela sám Mané, kličkou v pokutovém území obešel dánského brankáře, jenže na poslední chvíli se vrátil obránce Simpson, jenž se štěstím odvrátil pohromu v podobě gólu.

Ve 38. minutě nádherně nacentroval obránce Fuchs, kapitán Leicesteru Wes Morgan vyskočil nejvýše a hlavou nedal Forsterovi šanci.

Po přestávce se hra přelévala z jedné strany na druhou. V 60. minutě si při obraném zákroku málem dal vlastní branku Fonte. Gólman Forster však velmi dobře zakročil. Poté zahodil stoprocetní příležitost Simpson. V malém vápně trestuhodně netrefil prázdnou bránu a jen nastřelil brankáře Southamptonu. Lišky to ovšem mrzet nemuselo.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Leicester - Southampton 1:0 (38. Morgan)

Reklama

Související témata: