Hlavní obsah

Payetova paráda! Francouzský žolík pro EURO nerespektuje fyzikální zákony

Londýn

Nepatří k velkým oblíbencům kouče Deschampse. Pokud však bude zápas co zápas sázet lahůdkové góly z přímých kopů, nominace na domácí EURO ho těžko mine. Dimitri Payet se klidně může stát žolíkem pořádající Francie. Jeho brilantní kopací technika absolutně nerespektuje fyzikální zákony, a tak není divu, že právě ofenzivní perla fotbalistů West Hamu má na svědomí nejhezčí gól 32. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Dimitri Payet

Článek

Do nároďáku se tlačí již delší čas. Kouč francouzské reprezentace ovšem více důvěřuje jiným hráčům.

„Nemám problém s Payetovým chováním. Za Francii ovšem nehrává na takové úrovni jako v klubovém dresu. Na levé straně registruje velmi svůdné statistiky, ale tady jde rovněž o konkurenci. A ta se jmenuje Griezmann, Martial, Valbuena nebo dokonce Ben Arfa, Coman a Fekir," vypočítává jeho rivaly Didier Deschamps.

Minulý týden však hráč West Hamu i náročného kouče okouzlil. V úterý v přípravném duelu na Stade de France přišel na hřiště až v 62. minutě - a hned o dvě minuty později si v duelu s Ruskem (4:2) připsal vítězný gól. Samozřejmě lahůdkovým přímým kopem, na čtvrtou branku pak ještě přihrál Comanovi.

Když už byl při chuti, zaperlil Payet také hned při návratu do klubového dresu West Hamu. V duelu s Crystal Palace (2:2) poslal z přímého kopu míč do šibenice takovým obloukem, že jeho neuvěřitelnou trajektorii zkoumají profesoři ještě dnes...

Který gól 32. kola Premier League byl podle vás nejhezčí?
Philippe Coutinho (Liverpool)
1,8 %
Kevin de Bruyne (Manchester City)
6,1 %
Harry Kane (Tottenham)
1,8 %
Aleksandar Kolarov (Manchester City)
10,3 %
Dimitri Payet (West Ham)
80 %
Celkem hlasovalo 1698 čtenářů.

Reklama

Související témata: