Hlavní obsah

Jeho Svatým upřel sudí dvě penalty, přesto Koeman prohlásil: Doufám, že Leicester titul získá

Prohrál, v průběhu utkání cítil frustraci, neboť sudí Oliver neodpískal proti domácímu Leicesteru dvě penalty za hraní rukou v šestnáctce, přesto nizozemský kouč ve službách Southamptonu Ronald Koeman po utkání 32. kola anglické Premier League zachoval tvář gentlemana. Žádné nářky, natož pak hněv a zloba. „Doufám, že Leicester titul získá, protože si ho zaslouží,“ byl první, kdo trenérovi Lišek Ranierimu gratuloval ke třem bodům a dalšímu kroku za ligovým primátem.

Foto: Carl Recine, Reuters

Emoce patří k vyrovnanému duelu. Jamie Vardy v rozmíšce s José Fontem.

Článek

V průběhu zápasu se Koeman zlobil a na rozhodčího Michaela Olivera hněval. Aby ne, když nechtěl vidět Huthovo a Simpsonovo hraní rukou, po němž měl následovat pokutový kop.

„Jsem samozřejmě zklamaný, protože jsme chtěli bodovat a přiblížit se mužstvům, které jsou v tabulce před námi. Hlavně West Ham nám domácí remízou nabídl možnost," přiznával Koeman, že se svými Svatými pomýšlel na zastavení vítězného marše Leicesteru.

„Proto jsou pro nás ztracené body ránou do propočtů. Přitom jsme měli šance ke skórování, ale zároveň i smůlu na verdikty sudího," glosoval partii, kterou domácí Lišky díky trefě Morgana vyhrály zase nejtěsnějším rozdílem. Už počtvrté v řadě 1:0...

„Ale na druhou stranu jsme hráli proti jedničce Premier League a v těžkém utkání jsme podali dobrý výkon," připomínal Koeman a opakoval slova, která od něho slyšel už domácí kouč Ranieri.

„Doufám, že Leicester vyhraje titul, protože si ho zaslouží. Pokud bude pokračovat dál v takovýchto výkonech a bude mít trochu štěstí na verdikty rozhodčích, pak ho jistě získá."

Aby snad ale nebyla jeho slova špatně pochopena a po dvou neodpískaných penaltách vykládána jako narážka na pomoc sudích, hned je upřesňoval.

„Neříkám, že získá titul díky rozhodčím. Pokud ho vyhraje, pak proto, že má fantastickou sezónu," dodával kouč Southamptonu Ronald Koeman.

Reklama

Související témata: