Hlavní obsah

Lišky nejdřív zazpívaly thajskému majiteli k narozeninám, pak pokračovaly v magické sezóně

Leicester/Praha

Nejprve svému thajskému majiteli a prezidentovi klubu v jedné osobě pogratulovali k osmapadesátým narozeninám, pak od nich Vichai Srivaddhanaprabha dostal dárek v podobě tří bodů. „Kdyby jen to, my mu před zápasem se Southamptonem, dokonce společně zazpívali Happy Birthday,“ pochlubil se italský kouč ve službách Leicesteru Claudio Ranieri doslova rodinnými vztahy, které v klubu panují.

Foto: Darren Staples, Reuters

Claudio Ranieri diriguje své svěřence během zápasu se Southamptonem.

Článek

Samo sebou, že thajský miliardář s majetkem odhadovaným časopisem Forbes na 2,9 miliard dolarů, které vydělal jako zakladatel sítě obchodů Duty Free, měl radost.Z gratulace hráčů i z dalšího kroku za titulem, k němuž se jeho tým výhrou nad Svatými zase o kus přiblížil.

Ranieri zůstává klidný

Vždyť šest kol před koncem Premier League vede před druhým Tottenhamem s náskokem sedmi bodů a na třetí Arsenal má k dobru dokonce bodů jedenáct. Pravda, Kanonýři mají jeden odložený zápas k dobru, ale i tak.

„Jsem velmi klidný, protože věřím tomu, co děláme. Všichni do jednoho si uvědomujeme, že prožíváme magickou sezónu. Hráči, já, stejně jako náš prezident, který je rovněž ohromně šťastný," odmítl po výhře 1:0 obstarané Morganem připustit, že by snad na něho či jeho hráče dopadal narůstající tlak z vidiny ligového primátu.

Po vítězství nad Southamptonem měl hlavně pro jamajského legionáře Morgana samá slova chvály. A nejen proto, že se gólem postaral o výhru.

Jamajčan zahrnovaný chválou

„Vrátil se z reprezentačního srazu teprve v pátek, byl unavený a měl velké problémy s tím, aby si zase rychle přivykl na zimu panující tady v Anglii," připomínal Ranieri, že dvaatřicetiletý obránce sehrál během reprezentační pauzy za Jamajku dva kvalifikační zápasy s Kostarikou o postup na mistrovství světa ve zcela odlišných klimatických podmínkách.

„Ale je obrovsky silný a hlavně jde všem příkladem. Skutečný vůdce a lídr kabiny, protože když promluví on, všichni ho poslouchají."

I pro Morgana by bylo samo sebou snem získat v Premier League mistrovský titul. Pro Ranieriho, který neslavně skončil na lavičce řecké reprezentace, pochopitelně také. Vyhrál sice s Fiorentinou Italský pohár i Superpohár, s Valencií španělský Královský pohár a Superpohár UEFA, ale během osmadvacetileté trenérské kariéry se titulu nikdy nedočkal. A to působil nejen v Itálii a Španělsku, ale v Anglii vedl čtyři roky Chelsea a ve Francii dvě sezóny Monako.

„Prožíváme magickou sezónu. A protože víme, že ta příští stejná nebude, snažíme se ze všech sil," přiznával čtyřiašedesátiletý Ranieri, který udělal v nedělním odpoledni další krok za naplněním svého snu.

Reklama

Související témata: