Hlavní obsah

Old Trafford vzdal hold legendě, i Ferguson mával Charltonovi

Manchester

Legenda vzdala poctu legendě. Sir Alex Ferguson mával praporkem jako poctivý řadový fanoušek. To všechno proto, že Manchester United před zápasem s Evertonem (1:0) na počest Sira Bobbyho Charltona přejmenoval jižní tribunu na Old Trafford po něm. Slavnostní okamžik nechybí v přehledu vtipných a bizarních scének 32. kola fotbalové Premier League.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Sir Bobby Charlton s maskotem Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Velký okamžik pro velký klub. Fanoušci připravili pro Sira Bobbyho Charltona obří choreo v podobě jeho jména. A ani Sir Alex Ferguson se nenechal zahanbit.

„Krásná oslava velkolepého fotbalisty a člověka. Když jsem poprvé do klubu přišel, předestřel jsem vedení, jak si představuji budoucnost Manchesteru United. Tehdy jsem chtěl totálně přebudovat mládežnický systém a skauting. Sir Bobby Charlton mi od první chvíle stoprocentně důvěřoval," poukázal Ferguson, který mužstvo trénoval v neuvěřitelně dlouhém období 1983-2013.

„Je to pro mě velká čest a jsem hrdý za sebe i mou rodinu, že klub pojmenoval Jižní tribunu po mně. Manchester United byl pro mě jednou z nejdůležitějších částí mého života a mám na něj jen ty nejkrásnější vzpomínky," děkoval Charlton.

Část tribuny s jeho jménem tvoří původní stavba ještě z roku 1910.

Reklama

Související témata: