Hlavní obsah

Novináři proprali jejich platy, pak Reds sáhli Kohoutům na titul

Londýn

Lišky jsou senzačnímu titulu zase o kus blíž. Zatímco fotbalisté Leicesteru svůj díl zvládli a Southampton porazili, jejich pronásledovatelé z Tottenhamu ztratili body remízou v Liverpoolu. Reds si loupež na úkor Kohoutů užívali, několik jejich fines figuruje v přehledu parádiček a kuriozit 32. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Moc se jim nelíbilo, když se v týdnu před zápasem do detailu rozpitvaly jejich výplatní pásky. A jak se našňupli, nenechali si od uchazeče o titul nic líbit. Kdo ví, možná Kohouti právě na Anfieldu mistrovské naděje pohřbili.

Britský deník The Daily Star zveřejnil týdenní platy fotbalistů Liverpoolu. Žebříček vede útočník Christian Benteke, jenž pobírá 140 000 liber (v přepočtu 4 760 000 korun), o druhé místo se s platem 120 000 liber (něco málo přes 4 milióny korun) dělí záložník James Milner a útočník Daniel Sturridge.

Premier League je z marketingového hlediska nejatraktivnější fotbalová soutěž na světě, proto se v ní točí tak velké peníze. Manchesterské kluby United a City, Chelsea nebo Arsenal dokáží nabídnout hvězdám jako Wayne Rooney, Sergio Agüero nebo Mesut Özil týdenní platy atakující 250 tisíc eur (6 750 000 korun).

Částky jsou uváděny v hrubém, fotbalisté platí v Anglii nemalou daň ve výši 40 procent. Ti méně vydělávající pak 22 procent.

Reklama

Související témata: