Hlavní obsah

Kanonýři ještě titul nebalí. Mladý Okochův synovec jim dodává drajv

Moc reálných šancí jim nezbývá, přesto si ještě s myšlenkou na titul pohrávají. Fotbalisté Arsenalu stále mají zápas k dobru, a pokud ho zvládnou, budou na vedoucí Leicester ztrácet osm bodů. To je zatraceně dost, Kanonýři však v ligovém finiši mohou spoléhat na svou mnohem větší zkušenost. Čerstvou krev do žil jim dodává mladý Alex Iwobi, který se stal hráčem 32. kola anglické Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Lišák Wenger mu dopřál soukromou chvilku slávy. Když devatenáctiletého Nigerijce v 74. minutě duelu s Watfordem (4:0) střídal, tleskal mu celý stadión. Alex Iwobi měl na kontě gól, asistenci a nastřelené břevno.

Hned v 5. minutě odcentroval a skóre otevřel Alexis Sánchez. Před druhou brankou si role prohodili, tentokrát se po Sánchezově přihrávce prosadil Iwobi. Nigerijský útočník se tak trefil i ve svém druhém zápase v Premier League v základní sestavě.

Iwobi je synovcem slavného strýce - Jay-Jay Okocha si přece zahrál na třech světových šampionátech, získal olympijské zlato a byl jediným Nigerijcem, jehož Pelé v roce 2004 zařadil mezi 125 nejlepších žijících fotbalistů.

„Překvapilo mě, jak rychle Alex do týmu zapadl. Kdykoliv přišel na hřiště, hned to soupeř pocítil," oceňuje kouč Arséne Wenger. „Fanoušci tady viděli už hodně dobrých hráčů, takže hned dokáží poznat, když má fotbalista v sobě něco zvláštního," dodává Wenger.

Reklama