Hlavní obsah

Arsenal bez Čecha ztratil dvougólový náskok, mistrovská Chelsea padla

Londýn
Aktualizováno

Fotbalistům Arsenalu se po sobotním londýnském derby mistrovský titul znovu vzdálil. Kanonýři ztratili na půdě West Hamu dvougólové vedení a nakonec se museli spokojit s remízou 3:3. Kladiváři zásluhou hattricku Carrolla otočili zápas, na vítězství ale nakonec nedosáhli. Alespoň bod zařídil hostům v 70. minutě Koscielny. Brankář Petr Čech sledoval sobotní duel 33. kola jen z lavičky náhradníků. Svěřenci trenéra Wengera ztrácejí na vedoucí Leicester aktuálně deset bodů. Vůbec první porážku v Premier League pod vedením trenéra Guuse Hiddinka musela skousnout Chelsea, jež podlehla na půdě Swansea 0:1. Manchester City před vlastním publikem udolal West Bromwich 2:1.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Obránce Laurent Koscielny (uprostřed) slaví se spoluhráči Giroudem a Gabrielem gól proti West Hamu ve 33. kole anglické Premier League.

Článek
Fotogalerie

Arsenal začal na Upton Parku ve velkém stylu. Mladíček Iwobi naservíroval v úvodních pětatřiceti minutách dva krásné pasy, které zužitkovali Özil a Sánchez. Kanonýři však neudrželi vedení ani do přestávky. Na hřišti začal řádit Andy Carroll, který těsně před pauzou soupeře pořádně zaskočil. Ve 44. minutě nejprve hlavou snížil a v nastaveném čase první půle zařídil k radosti 35 tisíc diváků vyrovnání.

Ofenzivní podívaná pokračovala i po změně stran. V 52. minutě dokonal obrat Carroll, který hlavou završil hattrick. West Ham byl v tu chvíli blízko tomu, aby po téměř deseti letech svého londýnského rivala porazil. Jenže náskok až do závěrečného hvizdu rozhodčího Pawsona neudržel. V 70. minutě zachránil hostům alespoň bod stoper Koscielny, jenž pohotovou střelou pod břevno překonal gólmana Adriana.

Kladiváři doma počtrnácté v řadě neprohráli a vyrovnali klubový rekord. Za čtvrtým Manchesterem City zaostávají o dva body, za pátými United o bod. Arsenal sice dokázal v Premier League bodovat počtvrté za sebou, boj o mistrovský titul si ovšem znovu zkomplikoval. Jeho manko na lídra z Leicesteru činí deset bodů.

Labutě slaví výhru nad mistrem

První porážku v Premier League pod vedením kouče Hiddinka zaznamenala Chelsea. Na hřišti Swansea prohrála 0:1. Rozhodující moment střetnutí přišel už ve 25. minutě. Centr z levé strany se dostal k nohám Sigurdssona, jenž ranou z první k pravé tyči rozvlnil síť.

Islandský záložník se trefil v tomto ligovém ročníku už pojedenácté.

Fanoušky Manchesteru City zmrazil v utkání s West Bromwichem už po šesti minutách hry Sességnon, který si zpracoval míč na hranici šestnáctky a tvrdou ranou překonal Harta. Citizens ale duel otočili. V 19. minutě nejprve srovnal z penalty Agüero a v 66. minutě překlopil výsledek na stranu domácích uzdravený Nasri, který v Premier League naskočil poprvé od září.

Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho si upevnili v tabulce čtvrtou pozici, na třetí Arsenal ztrácejí dva body.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
West Ham United - Arsenal 3:3 (44., 45.+2 a 52. Carroll - 18. Özil, 35. Sánchez, 70. Koscielny)
Aston Villa - Bournemouth 1:2 (85. Ayew - 45.+2 Cook, 74. King)
Crystal Palace - Norwich 1:0 (68. Puncheon)
Southampton - Newcastle (4. Long, 38. Pellé, 55. Wanyama - 65. Townsend)
Swansea - Chelsea 1:0 (25. Sigurdsson)
Watford - Everton 1:1 (45.+3 Cholevas - 45.+1 McCarthy)
Manchester City - West Bromwich 2:1 (19. Agüero z pen., 66. Nasri - 6. Sességnon)

Reklama

Související témata: