Hlavní obsah

West Ham - Arsenal 3:3Carroll hattrickem vystřílel bod proti Arsenalu

Fotbalisté West Hamu United remizovali v rámci 33. kola anglické Premier League na vlastním stadiónu s Arsenalem 3:3. Kladiváři tak zremizovali i třetí londýnské derby v řadě. Český reprezentační brankář Petr Čech zůstal jen na lavičce.

Článek

Domácí začali v Upton Parku nebojácně. Už po čtvrt hodině dokonce dostali balón za záda brankáře Ospiny, ale rozhodčí Lanzinimu pro údajné ofsajdové postavení radost zkazil.

O čtyři minuty později si Mesut Özil naběhl do vápna na Iwobiho přihrávku a bez rozpaků překonal brankáře Adriána. Kanonýry branka uklidnila a ve 35. minutě slavili další úspěch. Aktivní Iwobi skvěle přečetl hru a lobem vyslal do vápna Alexise Sáncheze, který s přehledem zvýšil na 2:0. Závěr poločasu se však hostům hrubě nevyvedl. Ve 44. minutě odcentroval do vápna Cresswell a hlavičkující Andy Carroll se nemýlil. Za 160 vteřin už bylo srovnáno. Odchovanec Newcastlu Carroll se zorientoval v pokutovém území a na dvakrát uklidil balón do sítě.

Pět minut po přestávce se trefil Dimitri Payet, ovšem sudí Craig Pawson kvůli faulu Carrolla gól neuznal. O dvě minuty se už Kladiváři radovali legulérně. Antonio načechral míč do vápna a Carroll další přesnou hlavičkou otočil vývoj zápasu a dovršil hattrick.

Evidentně rozpoložení hráči Arsenalu se však nevzdávali a v 70. minutě po zmatcích před brankou Adriána srovnal skóre Laurent Koscielny, jenž využil několika příhodných odrazů.

Poté se obě mužstva se snažila misky vah převážit na svoji stranu. Na domácí straně mohl posunout svůj tým k vítězství Payet, za hosty mohl vstřelit rozhodující branku Giroud, ale ani on nevyužil volného prostoru v pokutovém území. West Ham se tak s Upton Parkem rozloučil remízou. Gunners naopak ztratili další body a titul z anglické nejvyšší soutěže se jim vzdálil.

Reklama

Související témata: