Hlavní obsah

Leicester není pod tlakem, říká gólman Schmeichel

Londýn

V letošním ročníku Premier League září stejně jako celé mužstvo Leicesteru. Vypracoval se v důležitou oporu aktuálně předního anglického klubu i dánské reprezentace, stejně tak jako jeho otec Peter Schmeichel. Rodák z Kodaně si však Liščí hon na titul užívá a tlak nepřipouští.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kasper Schmeichel v akci během utkání se Southamptonem

Článek

„Tlak vyvíjený na mužstva ohledně zisku trofeje není nic v porovnání s bojem o setrvání ve fotbalové lize," říká Kasper Schmeichel. Jako hráč si souboje o záchranu prošel několikrát. V živé paměti má stále rok 2006, kdy chytal za Bury a v posledním kole se remízou 2:2 s Notts Couty zachránili a nespadli do nižší divize.

„Teď tu není žádný tlak. Zápasy, v nichž hraješ o všechno, to je ten pravý tlak. Sestup s Bury by byl katastrofální. Když jste na hostování, není to žádná krása. V těchto soutěžích jsou úplně jiné peníze, než se nachází na té nejvyšší úrovni. Lidé se zajímají o hypotéky a soudržnost rodiny a vy děláte rozhodnutí, která mají na tyto lidi vliv," líčí brankář Leicesteru.

Liškám zbývá odehrát šest utkání Premier League a pokud z nich minimálně čtyři vyhrají, nemusí brát ohled na soupeře a překvapivě získají titul. Pro skvadru italského kouče Claudia Ranieriho je tato sezóna úchvatná. Navíc může vyvrcholit v nejnepravděpodobnější triumf v historii britského fotbalu.

„Leicester přesně před rokem bojoval o udržení v lize a najednou stojí na vrcholu. Výsadou každého je, že si může říkat, co uzná za vhodné, ale my víme, že je před námi ještě mnoho práce, než budeme moci relaxovat," dodává závěrem Schmeichel, který v posledních čtyřech utkáních udržel čisté konto.

Další krok za celkovým prvenstvím mohou Lišky udělat v Sunderlandu, se kterým hrají od14:30 v rámci 33. kola anglické Premier League. Nejbližší pronásledovatel Tottenham poté od 17 hodin přivítá ve šlágru kola Manchester United.

Reklama

Související témata: