Hlavní obsah

S Čechem v bráně bychom zřejmě dopadli stejně. Problémy ve vzduchu máme neustále, posteskl si Wenger

Poslal mezi tyče zase Davida Ospinu, i když Petr Čech byl po zranění na utkání s West Hamem připraven a mohl nastoupit. Kolumbijský gólman inkasoval hned třikrát, protože Andy Carroll ho znectil hattrickem. Dvakrát přitom udeřil hlavou, třetí trefě rovněž předcházel centrovaný míč, který si zpracoval a skóroval. „Od začátku sezóny máme pořád stejný problém bez ohledu na to, zda chytá Čech nebo Ospina. Tím problémem je hra ve vzduchu,“ posteskl si kouč Arsenalu Arséne Wenger po remíze 3:3, která jeho týmu ještě víc vzdálila vidinu mistrovského titulu.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Andy Carroll z West Hamu slaví gól proti Arsenalu ve 33. kole Premier League.

Článek
Fotogalerie

Bývalý liverpoolský útočník Andy Carroll se stal hrdinou a zároveň i nejdiskutovanějším aktérem ostře sledovaného klání mezi Kladiváři a Kanonýry ve 33. kole a glické fotbalové Premier League. A to nejen kvůli hattricku, který nastřílel a jímž zajistil West Hamu bod.

„Je ve vzduchu opravdu dobrý," uznal zklamaný Wenger.

„Je jedním z nejlepších hlavičkářů na světě," přisadil si kouč West Hamu Slaven Bilič.

Carroll měl být vyloučen

„Ale měl štěstí, že utkání vůbec dohrál," připomínal trenér Gunners dva momenty, které nadělaly hodně zlé krve. Hned ve třetí minutě si totiž Carroll po faulu na Koscielnyho vysloužil žlutou kartu, v úvodu druhé půle trefil loktem brazilského obránce Gabriela Paulistu.

Evidentní faul. Jasná žlutá. Pro Carrolla by byla druhou, takže by musel ze hřiště a třetí trefu by už nepřidal.

„Měl jít ven, může mluvit o štěstí, že zůstal na hřišti," prohlásil do mikrofonů BBC Arséne Wenger. „Ale jestliže Carroll v zápase pokračoval, nemůžeme vinit rozhodčího a musíme se podívat v první řadě sami na sebe," nemínil si stěžovat na sudího Pawsona.

Jedno, kdo stojí v bráně...

„Hra ve vzduchu, to je v letos náš problém. A je přitom jedno, kdo stojí v bráně, nebo nastoupí v obraně. Jen se podívejte, kolik gólů hlavou jsme od začátku sezóny, zlobil se na své svěřence, jimž vyčítal především nedostatek důrazu ve vzdušných soubojích.

Že by však udělal chybu on sám, když dal před Čechem přednost Ospinovi, to Wenger rezolutně odmítl.

„Výsledek by byl pravděpodobně stejný, i kdyby stál v bráně Čech. Ospina i Čech mají ve vzduchu stejný problém, který se s námi nese od začátku sezóny," argumentoval trenér Arsenalu zklamaný pochopitelně z toho, že si jeho tým odvezl z klání s West Hamem jen bod.

Reklama