Hlavní obsah

Sunderland - Leicester 0:2VIDEOSESTŘIH: Vardy řádil a Leicester je zase o krok blíže k titulu

Sunderland

Kanonýr Jamie Vardy zařídil fotbalovému Leicesteru tři body v nedělní bitvě 33. kola anglické nejvyšší soutěže na půdě Sunderlandu. Lišky si tak připsaly pátý vítězný zápas v řadě, přemožitele nenašly už sedm zápasů a potvrdily postavení na čele Premier League.

Foto: Lee Smith, Reuters

Brankář Leicesteru Kasper Schmeichel (vpravo) a útočník Jamie Vardy slaví vítězství v Sunderlandu.

Článek

Během nervózního prvního poločasu měl mírnou převahu Leicester, který byl více u míče, ovšem jen složitě se dostával do šancí. A když už se po rohovém kopu Fuchse prosadil díky důrazu v pokutovém území Morgan, v dobré pozici mířil hlavou mimo branku.

Domácí většinou nedokázali slibně rozjeté akce dotáhnout, ovšem těsně před poločasovým hvizdem sudího je mohl poslat do vedení Borini, jenž si připravil palebnou pozici ve velkém vápně. Jeho střelu do středu branky ovšem Kasper Schmeichel zlikvidoval.

Právě Borini měl krátce po obrátce další šanci, ovšem fanoušky Sunderlandu při dorážce z bezprostřední zarmoutil ránou k nebesům. Brzy nato zasadily Lišky první úder, když Drinkwater našel v pokutovém území Vardyho a jeho přízemní střela skončila v síti - 0:1.

Albrighton pak mohl dvakrát náskok lídra Premier League navýšit, ovšem brankář Mannone udržel domácím borcům naději alespoň na vyrovnání. K němu měl blízko osm minut před koncem dorážející Rodwell, ovšem z bezprostřední blízkosti pálil nad branku. V hektickém závěru pak brankář Sunderlandu zneškodnil příležitost Vardyho, nepřišel si na něj ani Amartey, ovšem v páté minutě nastavení po samostatné akci přidal pečeť na vítězství hostujícího mužstva Vardy.

Anglická Premier League - 33. kolo:
Sunderland - Leicester 0:2 (66. a 90.+5 Vardy).

Reklama

Související témata: