Hlavní obsah

Liga mistrů nám leží na stole. Udržme ji tam, apeloval kouč Leicesteru po další výhře na své hráče

Leicester/Praha

Šest kol čekal Jamie Vardy na další ligovou trefu, v nedělním duelu 33. kola Premier League se Sunderlandem konečně zase udeřil. A hned dvakrát, takže Leicester si díky jeho gólům připsal na konto další výhru a potřebuje už jen tři, aby senzační titul získal. „Naši fanoušci mohou pokračovat ve snění, my naopak v koncentraci na utkání, jež nás čekají. Zatím jsme ještě ničeho nedosáhli, i když pravdou je, že vstupenka do základní skupiny Ligy mistrů leží na našem stole. Proto se teď musíme soustředit, abychom ji tam udrželi,“ postavil evidentně dojatý kouč Claudio Ranieri před své svěřence první cíl.

Foto: Lee Smith, Reuters

Brankář Leicesteru Kasper Schmeichel (vpravo) a útočník Jamie Vardy slaví vítězství v Sunderlandu.

Článek
Fotogalerie

Sestřih zápasu Sunderland - Leicester.

Emoce z něho prýštily. Dokonce ani slzám se italský kouč neubránil poté, co si jeho tým připsal na konto další tři body a nejen fanoušci Lišek, ale i příznivci domácího Sunderlandu mu nadšeně aplaudovali.

Vardy se trefil po šesti kolech

„Divíte se? Vždyť kvůli emocím a podobným zážitkům se přece fotbal hraje," omlouval se slzící Ranieri, že nedokázal ustát chvíle dojetí poté, co si jeho podceňovaný tým zajistil minimálně účast v předkole milionářské soutěže.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas, což je logické, neboť Sunderland bojuje o záchranu. Proto jsem za tři body moc rád. Podali jsme solidní výkon, i když jsme mohli o výsledku rozhodnout mnohem dřív. Tři čtyři dobré šance jsme k tomu měli," připomínal v rozhovoru pro BBC, že o definitivní rozřešení se postaral Vardy až v páté minutě nastavení, kdy dal druhou branku.

„Moc důležité, že se Jamie zase trefil a skóroval. I v předchozích zápasech hrál velice dobře a připsal si několik asistencí, takže jsem s ním byl spokojen. Ale on je především naším střelcem my jeho góly potřebujeme," kvitoval, že Vardy má na kontě už jednadvacet branek.

Zatím jen krok, připomínali hráči

I Vardymu se pochopitelně ulevilo, že protrhl střeleckou smůlu, která ho provázela.

„Skvělý zápas, v němž jsme dosáhli toho, co jsme chtěli. Udělali jsme další krok. Ale zatím jen krok, protože nikdo neví, co se bude dít v závěru soutěže," přiznával, že Lišky mají k titulu hodně blízko, ale sedmibodový náskok před druhým Tottenhamem pořád ještě nic neznamená.

„Pokud jsme ale touto výhrou vyvinuli na Tottenham ještě větší tlak, je to perfektní," přidával se Danny Drinkwater, který Vardymu na první gól nahrával.

„Fanoušci mohou ve snění o titulu pokračovat, my však snít nemůžeme. Musíme zůstat soustředění, klidní a pokračovat v práci, jako dosud. Nyní nás čekají dva těžké domácí zápasy. Účast v základní skupině Ligy mistrů leží na našem stole, takže ji tam musíme udržet," připomínal Ranieri nastávající duely s West Hamem a Swansea, v nichž si jeho Leicester může zajistit přímou účast v příštím ročníku Champions League a ještě víc se přiblížit titulu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články