Hlavní obsah

Nejdříve je vyškolili hráči nováčka, pak Villans mávali vlastní fanoušci bílými kapesníky

Paráda, jak nováček Premier League rozebral obranu Aston Villy, nádherný ťukes, jaký předvedli hráči Bournemouthu v nastaveném čase první půle. Míč šel z nohy na nohu, až doputoval za záda amerického gólmana ve službách Villans Guzana. Domácí prohrávali a z inkasovaného úderu se už nevzpamatovali. Prohráli osmé utkání v řadě, s pouhými 16 body zůstávají u dna tabulky a jejich situace je už beznadějná.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Nejrůznějších parádiček, technických kousků a výstavních akcí nabídly zápasy 33. kola anglické fotbalové Premier League samozřejmě spoustu. A některé byly opravdu lahůdkové, o čemž sestřih nejzajímavějších momentů ostatně svědčí víc než názorně.

Jestli však nějaká akce aspiruje na parádu kola, pak to byl právě ťukes fotbalistů Bournemouthu, který jim nakonec vynesl vedoucí gól. Po výstavní přihrávce Francise totiž stačilo Cookovi jen chytře ťuknout pravačkou do balónu a brankář Guzan se díval, jak balón putuje za jeho záda.

Pro čtyřiadvacetiletého obránce Steve Cooka to byl mimochodem již čtvrtý gól v této sezóně, takže se posunul mezi skórujícími zadáky Premier League na čtvrtou příčku.

A protože na branku Kinga ve druhé půli odpověděli domácí Villans až pět minut před koncem trefou Ayewa, rekrutovala se z toho osmá prohra v řadě. Žádný div, že fanoušci vyrukovali s transparenty vyzývajícími majitele klubu Randy Lernera k odchodu a na hráče mávali bílými kapesníky.

„Nemohu je kritizovat, naopak je chápu. Zase jsme prohráli, zůstáváme poslední a záchrana se vzdaluje. Ale dokud bude existovat alespoň teoretická naděje, musíme o ni bojovat," nechal se slyšet kouč Eric Black, jehož tým ztrácí na sedmnáctý Norwich pět kol před koncem patnáct bodů. Už mu opravdu zbývá jen teorie...

Reklama