Hlavní obsah

United přehráli Villans, kteří jsou jistým sestupujícím! Agüero hattrickem skolil Chelsea

Manchester
Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United udolali na svém stadiónu v rámci 34. kola anglické Premier League poslední Aston Villu 1:0 a upevnili si páté místo tabulky. Důležitý souboj o záchranu zvládl Sunderland, který na stadiónu The Hawthorns v Norwichi zvítězil 3:0. Ve šlágru kola Manchester City deklasoval na Stamford Brigde Chelsea 3:0. Třemi góly se o výhru postaral Argentinec Sergio Agüero.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Marcus Rashford a Wayne Rooney slaví gól Manchesteru United proti Aston Ville.

Článek
Fotogalerie

Domácí od začátku potvrzovali roli favorita. Již v 10. minutě měl dobrou příležitost Rojo, jenže jeho hlavička neměla gólové parametry. O několik chvil později se do pokutového území individuálně prodral Mata, ale v koncovce mu scházel klid, a tak jeho pokus letěl vysoko nad branku. Po půl hodině otevřel skóre osmnáctiletý talent Marcus Rashford, jenž využil precizní pas od Valencii a z hranice malého vápna překonal brankáře Guzana.

Po změně stran Rudí ďáblové dál dobývali branku posledních Villans. Velmi aktivní byl Depay, ale ani on branku hostů neohrozil. Po hodině hry se zjevil v malém vápně Mata, ovšem na amerického brankáře si nepřišel. Největší šanci birminghamského celku měl v 84. minutě Gestede. Probojoval se k centru z rohového kopu, ale nastřelil jen konstrukci De Geovy brány. V závěru mohl navýšit Depay, jenže hostující gólman již nekapituloval. Villans ani na třináctý pokus nedokázali United porazit a po čtyřiadvacáté porážce v sezóně ztratili i teoretickou šanci na udržení se v Premier League.

Agüero režíroval výhru Citizens

Již ve třetí minutě se probil do šance hvězdný útočník Agüero, ale obrana Blues jeho pokus zablokovala. Na druhé straně už byl překonaný brankář Hart, ovšemPedrovu střelu z hranice pokutového území pokryl Otamendi. Citizens byli s přibývajícím časem nebezpečnější a Courtois se několikrát zaskvěl. Ve 22. minutě vychytal De Bruyneho, o pět minut později nedovolil skórovat Nasrimu.

Po půl hodině rozehrál rychlý protiútok Belgičan De Bruyne, v tandemu nahrál Sergio Agüerovi, jenž přesnou střelou k tyči prostřelil brankáře v dresu Chelsea.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako druhá část prvního. Hosté dělali svým pohybem hráčům Chelsea problémy a v 54. minutě se po krásném pasu Nasriho opět trefil argentinský útočník Agüero. V 78. minutě obešel několik soupeřů Fernandinho, mazácky se nechal zfaulovat v pokutovém území Courtoisem, jenž vyfasoval červenou kartu. K penaltě se postavil Agüero a s přehledem dovršil hattrick.

Vstřelil už svou 21. branku v ročníku a vyrovnal účet s Jamie Vardym. Na vedoucího Harry Kanea ztrácí už jen jeden gól. Manchester City vyhrál potřetí za sebou a vyšvihl se na třetí místo o bod před Arsenal, který má však zápas k dobru. Guus Hiddink prohrál ligové utkání podruhé v řadě poprvé od roku 2004, kdy vedl PSV Eindhoven.

Černé kočky si smlsly na Kanárcích

Domácí Kanárci byli v úvodu aktivnější a soupeře přehrávali. Ve 13. minutě na centr do vápna naskočil Mbokani, jenže našel pouze připravenou náruč gólmana Mannoneho. Ve 27. minutě se zaskvěl hostující gólman proti střele Olssona, jež míříla pod břevno. V závěru poločasu fauloval ve vlastním pokutovém území obránce Wisdom Fabia Boriniho a sám postižený následnou penaltu s přehledem proměnil.

Hned po přestávce natáhl ke střele z dálky Redmond, ke smůle domácích však orazítkoval pouze tyč. Kirchhoff v 53. minutě obral o míč stopera Bassonga, posunul jej na Boriniho, který našel volného Jermaina Defoea a ten ve skluzu zvýšil na 2:0. Připsal si již 13. gól v sezóně. Domácí se snažili nadále ohrožovat branku soupeře, tím však nabízeli svěřencům kouče Allardyce protiútoky. V nastavení jeden z nich přetavil v třetí branku Watmore. Sunderland se tak po šesti kolech se dočkal vítězství a Norwich porazili poprvé od února 2012.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Norwich - Sunderland 0:3 (41. Borini z pen., 53. Defoe, 90.+1 Watmore)
Everton - Southampton 1:1 (68. Mori - 76. Mané)
Manchester United - Aston Villa 1:0 (32. Rashford)
Newcastle - Swansea 3:0 (40. Lascelles, 82. Sissoko, 90. Townsend)
West Bromwich - Watford 0:1 (27. Watson)
Chelsea - Manchester City 0:3 (33., 54. a 80. z pen. Agüero)

Reklama

Související témata: