Hlavní obsah

Newcastle - Swansea 3:0Straky pod Benítezem poprvé vyhrály

Newcastle

Fotbalisté Newcastlu deklasovali ve 34. kole anglické Premier League Swansea 3:0 a přiblížili se sedmnáctému Norwichi na 3 body. Zpříjemnili tak 56. narozeniny trenérovi Rafaelu Benítezovi a vyhráli vůbec poprvé pod jeho vedením.

Článek

Hosté se snažili tvořit hru, ale Newcastle se srdnatě bránil a byl mnohem nebezpečnější. Po půl hodině zachránil bezbrankový stav Fabianski, když bravurním způsobem zneškodnil pokus Calbacka. Ve 40. minutě už polský brankář ve službách Swansea kapituloval. Nejvýše si na Townsendův rohový kop vyskočil Jamaal Lascelles a hlavou usměrnil balón za záda bezmocného gólmana.

V druhém poločase převzali iniciativu Labutě, které se snažily vyrovnat. Blízko gólu byl v 71. minutě Williams, ovšem z bezprostřední blízkosti netrefil ideálně. O pět minut později mohl snížit Montero, jenže ani on nezamířil přesně. V závěrečných minutách hráči Swansea vrhli všechny síly do útoku, čehož Straky využily rychlými brejky. V 82. minutě navýšil na 2:0 Sissoko, když si našel odražený balón po rohu. Konečnou podobu výsledku pak dal v 89. minutě Andros Townsend, kterému míč ideálně naservíroval Mitrovič.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Newcastle - Swansea 3:0 (40. Lascelles, 82. Sissoko, 90. Townsend)

Reklama

Související témata: