Hlavní obsah

Chelsea - Manchester City 0:3Agüero režíroval výhru Citizens

Londýn

Fotbalisté Manchesteru City deklasovali ve 34. kole anglické Premier League na Stamford Bridge Chelsea 3:0 a vyšvihli se na třetí místo tabulky o bod před Arsenal, který má však zápas k dobru.

Článek

Již ve třetí minutě se probil do šance Agüero, ale obrana Blues jeho pokus zablokovala. Na druhé straně už byl překonaný brankář Hart, ale Pedrovu střelu z hranice pokutového území pokryl Otamendi. Citizens byli s přibývajícím časem nebezpečnější a Courtois se několikrát zaskvěl. Vychytal De Bruyneho, později nedovolil skórovat Nasrimu.

Po půl hodině rozehrál rychlý protiútok Belgičan De Bruyne, v tandemu nahrál Sergio Agüerovi, jenž přesnou střelou k tyči prostřelil brankáře Courtoise.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako druhá část prvního. Hosté dělali svým pohybem hráčům Chelsea problémy a v 54. minutě se po krásném pasu Nasriho opět trefil argentinský útočník Agüero. V 78. minutě obešel několik soupeřů Fernandinho, mazácky se nechal zfaulovat v pokutovém území Courtoisem, jenž vyfasoval červenou kartu. K penaltě se postavil Agüero a s přehledem dovršil hattrick.

Vstřelil už svou 21. branku v ročníku a vyrovnal účet s Jamie Vardym. Na vedoucího Harry Kanea ztrácí už jen jeden gól. Guus Hiddink prohrál ligové utkání podruhé v řadě poprvé od roku 2004, kdy vedl PSV Eindhoven.

Reklama

Související témata: