Hlavní obsah

Bournemouth - Liverpool 1:2„Nový“ Liverpool zdolal nováčka a přiblížil se k pohárovým příčkám

Bournemouth/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu navázali na čtvrteční výhru z Evropské ligy nad Dortmundem a v 34. kole anglické Premier League porazili Bournemouth na jeho hřišti 2:1. O góly se postarali kanonýři Roberto Firmino a Daniel Sturridge. Za domácí v samotném závěru kontroval Joshua King. Reds přitom nastoupili ve velmi netradiční sestavě.

Článek

Trenér Jürgen Klopp měl jasný záměr. Většinu hráčů, co pravidelně nastupují, nechal na lavičce náhradníků. Odpočívala například brankářská jednička Mignolet, ofenzivní štírek Coutinho nebo zkušený středopolař Milner. Oproti čtvrtku udělal německý kouč deset změn. Od začátku dostali příležitost kupříkladu dvaadvacetiletý brankář Ward, stejně starý krajní bek Smith či osmnáctiletý Ojo.

Jediným hráčem, kdo nastoupil v základní jedenáctce, jak ve čtvrtek proti Dortmundu (4:3), tak v neděli proti Bournemouthu (2:1), byl brazilský forvard Firmino. Právě čtyřiadvacetiletý útočník otevřel v 41. minutě střelecký účet utkání, když dorazil střelu Sturridge.

Anglický reprezentant se zapsal mezi střelce v nastavení první půle poté, kdy hlavou usměrnil do sítě centr Ibeho. Pro Sturridge to byla šestá letošní trefa v Premier League, Firmino slavil osmý zásah.

O premiérové čisté konto v nejvyšší anglické lize připravil Warda už v nastavení druhého dějství přízemní střelou King. Poté mohl vyrovnat ještě Gosling, ale nemířil přesně, a tak Liverpool vyhrál podruhé v řadě. Z osmého místa ztrácí na pátý Manchester United pět bodů. Bournemouthu patří třináctá příčka.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Bournemouth - Liverpool 1:2 (90.+4 King - 41. Firmino, 45.+2 Sturridge).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články