Hlavní obsah

Arsenal - Crystal Palace 1:1Arsenalu nepomohl ani Čechův návrat. Kanonýři pouze remizovali

Londýn/Praha
Aktualizováno

Ve znamení návratu Petra Čecha do brány Arsenalu se nesl duel 34. kolo anglické Premier League mezi Kanonýry a Crystal Palace. Svěřenci Arsèna Wengera sice po Sánchezově trefě vedli, ale devět minut před koncem rozhodl o konečné remíze hostující forvard Bolasie. Gunners tak nevyužili možnost vyhoupnout se na třetí místo před Manchester City a nadále zůstávají na čtvrté příčce.

Článek

V základní sestavě Arsenalu se objevil poprvé od 2. března. Kvůli svalovému problému vynechal Petr Čech sedm utkání. Nyní už opět hájil své místo mezi třemi tyčemi. Přítomnost české reprezentační jedničky ale k vítězství Kanonýrů nevedla.

Londýnský celek od začátku na hřišti dominoval, ale v prvním poločasu si nedokázal vypracovat pořádné šance. Střelecké trápení utnul až Sánchez, když minutu před pauzou přesnou hlavičkou přeloboval Hennesseye.

Tato branka domácí nakopla. Ve druhém poločase se do slibných příležitostí dostali postupně Özil, Welbeck i Sánchez, ale nedokázali se prosadit. Zákonitě tak přišel trest. Hosté podnikli rychlý protiútok a Bolasie překonal v 81. minutě Čecha přízemní ranou z vápna. Jednalo se vůbec o první střelu hostí na bránu v druhém dějství.

Čech a spol. tak remizovali podruhé v řadě a nevyužili možnost dostat se na třetí místo před Manchester City. Momentálně jim patří čtvrté místo. Crystal Palace naopak prodloužilo svou šňůru na čtyři zápasy bez prohry a okupují 16. pozici.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Arsenal - Crystal Palace 1:1 (45.+1 Sánchez - 81. Bolasie)

Reklama