Hlavní obsah

Vrba může být klidnější, Čech už zase chytá. Štve ho zbytečná ztráta

Londýn

Kouč české fotbalové reprezentace Pavel Vrba může být o něco klidnější. Brankář Petr Čech už zase chytá, a tak by o mistrovství Evropy ve Francii neměl přijít. Gólman Arsenalu se vrátil mezi tyče poprvé od 2. března, kdy si v zápase proti Swansea poranil lýtko. Kanonýři ovšem při jeho návratu nevyhráli, v utkání 34. ligového kola doma jen remizovali 1:1 s Crystal Palace.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech se vrátil do branky Arsenalu...

Článek

Další úplně zbytečná ztráta. Kanonýři vedli, sahali po třech bodech. Jenže hosté v 82. minutě z jedné z mála střel vyrovnali a výsledkem byla remíza 1:1.

„Měli jsme dost šancí, ale místo toho, abychom přidali uklidňující druhý gól, tak jsme soupeři umožnili, aby vyrovnal. Oni v podstatě jen čekali na standardky a brejky a jeden jim vyšel," lituje Petr Čech v rozhovoru pro své stránky.

Zklamaný je o to víc, že na gólovou Bolasieho střelu k tyči si sáhl. „Jak se Gabriel snažil ránu blokovat, míč ho trochu trefil a změnil směr. Natahoval jsem se, co to šlo, sáhl jsem si, ale už jsem balón nedokázal vytěsnit..."

Kanonýři jsou teď čtvrtí, mají stejně bodů jako třetí Manchester City. Jde jim tedy aspoň o přímý postup do Ligy mistrů.

„Boj o čelní příčky se ještě více zdramatizoval. Nezbývá nám, než se soustředit na zbývající zápasy, pokusit se je všechny vyhrát a uvidíme, na co to bude stačit," přemítá Čech.

Další zápas hraje Arsenal ve čtvrtek, doma hostí West Bromwich.

Reklama