Hlavní obsah

Stoke - Tottenham 0:4Tottenham využil zaváhání Leicesteru a stáhl ztrátu na pět bodů

Stoke
Aktualizováno

O titulu v anglické Premier League ještě není rozhodnuto. Fotbalisté Tottenhamu využili v dohrávce 34. kola zaváhání Leicesteru, který remizoval s West Hamem 2:2, když zvítězili na půdě Stoke jednoznačně 4:0. Dvě branky vstřelil Alli, dva góly přidal Kane, který se tak osamostatnil s 24 brankami v čele tabulky střelců. V boji o mistrovský titul ztrácí Tottenham na Leicester pět bodů.

Článek

Na hrotu útoku Tottenhamu nastoupil i přes původní pochyby Harry Kane a byl to právě dvaadvacetiletý forvard hostů, kdo mohl dostat Kohouty do vedení. Ve velké příležitosti ale nezpracoval míč ideálně a Given, jenž zaskakuje do konce sezóny za zraněného Butlanda, stačil vyběhnout a zasáhnout.

V deváté minutě už byl ale bezmocný. Příliš mu nepomohla ani jeho obrana. Ta nechala anglického reprezentanta uvnitř velkého vápna osamoceného, takže Kane mohl pohodlně napřáhnout a parádní ranou na vzdálenější tyč poslat Tottenham do vedení a sám sebe 23. ligovým zásahem do čela střelecké tabulky soutěže před Jamieho Vardyho.

Eriksen v závěru první půle napálil břevno

Hráči Stoke se postupem času osmělovali, hosté je však do žádné větší příležitosti nepustili. A jakmile se sami dostali k míči, hrozili díky kvalitnější přechodové fázi. V největší příležitosti se ocitl Eriksen, který tváří v tvář Givenovi ale napálil jen břevno.

Ve druhé půli Tottenham přidal další branky. O první se postarala dvojice Eriksen, Alli. První jmenovaný poslal z půle hřiště parádní kolmici a Alli se ocitl tváří v tvář brankáři, jehož přeloboval a přidal druhý gól.

A o kratičkou chvíli později se mohl radovat znovu. Objev sezóny se totiž znovu dostal do brejku. Vyběhnutému Givenovi tentokrát udělal kličku, když před ním ale zívala odkrytá brána, z úhlu nastřelil jen tyč.

Allimu se povedl parádní volej

Hosté ze zahozené šance ale dlouho nesmutnili. Rozhozená obrana Stoke totiž lavinu nájezdů protivníka nedokázala zastavit. Jeden z brejků pak skvěle vyřešili Lamela s Kanem a hráč s číslem deset si střelou do prázdné brány připsal druhý gól v zápase.

Radost z druhého gólu si nakonec užil také Alli. Tomu parádně sedl volej po přesném centru vynikajícího Eriksena a Tottenham tak čtyřmi brankami vyslal do Leicesteru vzkaz, že boj o titul ještě není u konce. Zvlášť, když Liškám bude minimálně v příštím zápase chybět Vardy a ve čtyřech zbývajících kolech se představí mimo jiné na Old Traffordu a na Stamford Bridge.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Stoke - Tottenham 0:4 (9. a 71. Kane, 67. a 82. Alli)

Reklama

Související témata: