Hlavní obsah

Teď už se Lišky nebojí ničeho, se Schmeichelem chytají i jeho tyče

Remízou s West Hamem si moc nepomohli, bitvu o titul však dál režírují. Fotbalisté Leicesteru se mohou spolehnout i na svého brankáře, bravura Kaspera Schmeichela je nejoriginálnějším kouskem v přehledu nejlepších zákroků 34. kola anglické Premier League. V hitparádě skončil třetí, trumfl ho jen Vito Mannone ze Sunderlandu, zato hned dvakrát.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Měl dobře postavené tyče. Syn slavného otce Kasper Schmeichel demonstroval jedno z největších fotbalových klišé v praxi. Dánský gólman včas zareagoval na umístěnou hlavičku, konečky prstů míč vyškrábl na tyč, od níž se odrazil do druhé tyče - a po tomto odrazu už balón bezpečně ukořistil.

Schmeichelova parádička jen dokazuje, že každý uchazeč o titul potřebuje také kus štěstí. A Lišek se zatím drží. Před Tottenhamem sice vedou tabulku už jen o pět bodů, do konce soutěže ovšem zbývají poslední čtyři kola. Senzačnímu titulu tak jsou zase o krok blíž.

„Už se ničeho nebojíme. Báli jsme se na začátku sezóny, abychom dosáhli 40 bodů a vyhnuli se sestupu. Teď si to už opravdu jen užíváme. V kabině se s hráči vůbec nebavím o náskoku v čele tabulky a odstupu od dalších týmů. Máme to ve svých rukou," ujišťuje trenér Claudio Ranieri.

Leicester potřebuje ve zbývajících čtyřech duelech nasbírat pouze osm bodů, aby získal premiérový titul ve své 132leté historii...

Reklama

Související témata: