Hlavní obsah

Liverpool uspěl v derby. Výhru slaví i West Ham a Manchester United

Londýn
Aktualizováno

Všechny tři týmy usilující pro nadcházející sezónu o účast v evropských pohárech ve středečních dohrávkách anglické fotbalové Premier League uspěly. Liverpool v tradičně prestižním derby rozstřílel městského rivala Everton 4:0, vítězství pro sebe získaly i Manchester United po výhře nad Crystal Palace 2:0 a West Ham, který doma zdolal Watford 3:1.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu James Milner (dole) a Adam Lallana se radují z gólu v derby proti Evertonu.

Článek

Everton uspěl na Anfieldu naposledy v roce 1999 a tato série se protáhla i po středečním zápase. Kloppovi svěřenci byli od začátku zápasu aktivnější a odměny se dočkali v závěru první půle.

U obou gólů byl Milner. Nejdříve si na jeho načechraný centr z pravé strany naskočil Origi, jenž hlavou otevřel skóre zápasu. A v nastaveném čase, tentokrát z druhé strany, Milner našel měkkým centrem Sakha, který náskok domácích zdvojnásobil. Ve druhé půli ještě přidali další góly Sturridge a Coutinho. Liverpool ztrácí po vysoké výhře na páté místo zaručující účast v Evropské lize pět bodů.

Na páté příčce trůní Manchester United. Rudí ďáblové zvládli roli favorita v zápase s Crystal Palace. Svěřenci Van Gaala se dostali do vedení už po čtyřech minutách hry, kdy si srazil míč do vlastní sítě Delaney. Uklidňující zásah přidal ve druhé půli Darmian.

Tři body si připsal také West Ham, který v domácím duelu proti Watfordu poslal do vedení Carroll. Další dva góly přidal z pokutových kopů Noble. Kladiváři jsou před ligovým finišem šestí s tříbodovou ztrátou na tým z Old Trafford.

Reklama

Související témata: