Hlavní obsah

Arsenal - West Bromwich 2:0Arsenal díky Sánchezovi přeskočil v tabulce City. Čech uhájil čisté konto

Londýn

Šance na titul už jsou sice pryč, ale fotbalisté Arsenalu alespoň posílili své naděje na přímý postup do Ligy mistrů, když v dohrávaném utkání 30. kola Premier League porazili doma West Bromwich dvěma góly Alexise Sáncheze 2:0. Vytlačili tak Manchester City ze třetí příčky, z níž ztrácí 10 bodů na vedoucí Leicester a pět na rivaly z Tottenhamu. Brankář Petr Čech bez větších potíží uhlídal čisté konto. Arsenal oslavil 500. výhru v Premier League.

Článek
Fotogalerie

Kouč Arsene Wenger udělal oproti nedělní remíze s Crystal Palace tři změny v sestavě, když trio Per Mertesacker, Aaron Ramsey a Olivier Giroud nahradilo Gabriela, Francise Coquelina a Dannyho Welbecka.

Kanonýři tentokrát na nic nečekali. Už v šesté minutě se Sánchez po Ramseyho přihrávce bleskově zbavil bránícího Sandra a umístěnou ranou z hranice šestnáctky překonal poprvé brankáře Bena Fostera.

Čech dlouho neměl v bráně takřka žádnou práci, ale přesto mohlo být po půlhodině hry srovnáno, když po rohovém kopu nikým nehlídaný McAuley poslal hlavou míč do břevna.

Záhy však Arsenal definitivně zlomil zápas na svoji stranu. Sánchez se ujal exekuce přímého kopu, Foster se pohnul trochu dřív než měl a chilský snajpr mu parádní ranou skrz zeď nedal šanci. Pro Sáncheze šlo už o pátý zásah v posledních čtyřech zápasech.

West Bromwich si kromě nastřeleného břevna nedokázal vytvářet šance a v poli měl jasně navrch domácí Arsenal, což pokračovalo i po přestávce. Řešila se už prakticky jen otázka, zda Kanonýři využijí některou ze svých šancí.

To se nestalo, ale domácí kombinační hrou dál bavili fanoušky, kteří se nakonec ve většině nezúčastnili plánovaného protestního odchodu ze stadiónu v 75. minutě utkání, který měl apelovat na vedení, aby nakoupilo zvučné posily a vyměnilo letitého kouče Arsena Wengera.

Emirates Stadium už vystrašila jen jedna standardní situace dvacet minut před koncem utkání, kdy Čech podběhl centr z rohového kopu, čehož však ve slibné šanci nedokázala na zadní tyči využít Rondón.

Anglická fotbalová liga - 30. kolo:
Arsenal - West Bromwich 2:0 (6. a 38. Sánchez).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články