Hlavní obsah

Everton - Bournemouth 2:1Everton ukončil sérii bez vítězství

Fotbalisté Evertonu porazili ve 36. kole anglické Premier League na svém stadiónu Bournemouth 2:1 a ukončili sedmizápasovou šňůru bez výhry.

Článek

Liverpoolský celek se v poslední fázi soutěže trápí, což je způsobeno i impotencí snajpra Romela Lukaku. Domácí však proti Bournemouthu začali aktivně a již v 7. minutě otevřel skóre Tom Cleverley, který využil Barkleyův pas a přesnou střelou z hranice vápna překonal brankáře Boruce. Za dvě minuty už bylo srovnáno. Marc Pugh dostal ideální přihrávku od Joshua Kinga a Howardovi nedal šanci. Inkasovaná branka hráče Evertonu probrala. Do konce poločasu si ještě vypracovali několik slibných příležitostí, ovšem aktivní Lennon či Cleverley gól nepřidali.

Po hodině hry se dostal do zakončení útočník King, jeho pokus však těsně minul tyč Howardovy svatyně. V 64. minutě se po skvělé přihrávce Lennona dostal do šance Leighton Baines a nekompromisně poslal Everton opět do vedení. V závěrečné dvacetiminutovce se domácí uchýlili k bránění výsledku, což se jim přes veškerou snahu Cherries nakonec podaořilo. Bournemouth tak prohrál potřetí za sebou.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Everton - Bournemouth 2:1 (7. Cleverley, 64. Baines - 9. Pugh)

Reklama

Související témata: