Hlavní obsah

Arsenal - Norwich 1:0Arsenal se protrápil k výhře

Londýn

Fotbalisté Arsenalu udolali v rámci 36. kola anglické Premier League na Emirates Stadium sestupem ohrožený Norwich 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil střídající Danny Welbeck. Londýnský klub se udržel v první čtyřce tabulky.

Článek

Kanonýři měli sice více ze hry během první půle, ovšem do zakončení se dostali pouze hráči Norwiche. Již v šesté minutě se proti Redmondově střele vyznamenal gólman Petr Čech. Dvaadvacetiletý anglický záložník si počkal ve vápně na centrovaný balón a pohotovou střelou se snažil překonat českého reprezentanta. Ten však skvěle zakročil.

Trenér Arséne Wenger po přestávce posílil ofenzívu. Na hřiště poslal Dannyho Welbecka a v 60. minutě se mu tento tah vyplatil. Po krásné kombinaci se dostal míč k Giroudovi, jenž hlavou posunul na volného Wellbecka, který z hranice vápna nedal brankáři Ruddymu šanci. Byla to první přímá střela na branku Norwiche.

Kanárci v závěru srdnatě bojovali a snažili se o vyrovnání, čímž umožňovali domácím brejkové situace do otevřené obrany. Po jednom z nich mohl druhý gól přidat Mohamed Elneny, jenže John Ruddy po skvělém zákroku navýšení skóre nepřipustil. Kanárci už nevyhráli 12 utkání v řadě proti londýnskému mužstvu a zkomplikovali si boj o setrvání v nejvyšší soutěži.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Arsenal - Norwich 1:0 (59. Welbeck)

Reklama

Související témata: