Hlavní obsah

Southampton - Manchester City 4:2Mané se stal katem Manchesteru City

Southampton/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Southamptonu zvítězili v gólově nejpestřejším zápase 36. kola anglické Premier League nad Manchesterem City 4:2. Zářilo především domácí duo Mané-Tadič. Prvně jmenovaný vstřelil svůj druhý hattrick v dresu Svatých, srbský středopolař na tři zásahy nahrál.

Článek

Jako první se do střelecké listiny zapsal jiný hráč Southamptonu. Po přihrávce Tadiče prostřelil Harta ve 25. minutě Long. O tři minuty poprvé zaúřadoval Mané, který založil rychlý kontr a po výměně balónu s Tadičem, akci sám zakončil. Před pauzou stačil snížit velmi aktivní Nigerijec Iheanacho, jenž využil zmatků v obraně domácích.

Druhého gólu v utkání se Mané dočkal po rohovém kopu, kdy nejprve obránce van Dijk hlavičkoval do břevna a čtyřiadvacetiletý Senegalec dorazil jeho pokus. Hattrick završil v 68. minutě, kdy Iheanacho lacině přišel na půlce o balón a Tadič kolmicí vyslal Maného do jasné šance, kterou s chutí hrající forvard využil. Kosmetickou úpravu výsledku dal agilní Iheanacho, jehož technický pokus skončil přesně za levou tyčí Forsterové brány.

Vítězství posunulo Svaté na sedmou příčku ligové tabulky před Liverpool. Citizens zůstávají čtvrtí a nevyužili možnost dotáhnout se na Arsenal.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Southampton - Manchester City 4:2 (28., 57. a 68. Mané, 25. Long - 44. a 78. Iheanacho)

Reklama

Související témata: