Hlavní obsah

Čech znovu nechybí v hitparádě. Vévodí jí ale hrdina Leicesteru s rukavicemi

Praha
Aktualizováno

Reprezentačnímu kouči Vrbovi zatrnulo, když pro duely se Skotskem a ve Švédsku přišel o brankářskou jedničku. Před blížícím se evropským šampionátem ve Francii už je ovšem zase všechno v pořádku. Petr Čech je nejen zpátky v brance fotbalistů Arsenalu, ale také v náležité formě. Podruhé v řadě figuruje v brankářské hitparádě, které vévodí nyní již mistrovský brankář Kasper Schmeichel.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek

Čechův protějšek se také činil, John Ruddy si přisvojil dokonce třetí i druhé místo. Podstatné ovšem je, že Arsenal dokázal o záchranu bojující Norwich porazit 1:0 a drží třetí místo.

Norwich spoléhal jen na brejky, přesto byl do přestávky nebezpečnější. Nathan Redmond se dostal hned do tří velkých šancí, jednou minul a dvakrát pohořel na českém brankáři. Do hitparády se dostal zákrok z 42. minuty, kterým Petr Čech udržel bezbrankový stav. Redmondovu dělovku parádně vyrazil a nakonec dokráčel ke svojí 177. nule v soutěži.

„Nebyl to lehký zápas. Soupeř hrál výborně a my jsme dlouho dobývali jejich branku. Nakonec rozhodl jediný gól. I proto bylo důležité udržet čisté konto, které mě samozřejmě těší, stejně jako tři body," libuje si Čech na svých stránkách před důležitým zápasem proti Manchesteru City, který může souboj o třetí místo rozhodnout.

O tom, kdo skončí první, už je od pondělního večera rozhodnuto. Senzačně ho slaví Leicester, jehož gólman Kasper Schmeichel příhodně předvedl nejpodařenější zákrok celého 36. kola. Dánský syn slavného otce přispěl vyražením střely Lingarda z Manchesteru United k remíze 1:1 a pomohl vybojovat bod, což, jak se poději ukázalo, stačilo k jistotě ligového titulu.

Který zákrok 36. kola Premier League se vám líbil nejvíc?
5. Wayne Hennessey (Crystal Palace)
2,1 %
4. Petr Čech (Arsenal)
22,6 %
3. John Ruddy (Norwich)
1,4 %
2. John Ruddy (Norwich)
10 %
1. Kasper Schmeichel (Leicester)
63,9 %
Celkem hlasovalo 2204 čtenářů.

Reklama

Související témata: