Hlavní obsah

Body nejmladší Reds v historii odepsali, parádičky ovšem rozdávali. A teď hrr do finále!

Výkladní skříň víkendu nemusí odpovídat konečným výsledkům. Fotbalisté Liverpoolu jsou toho příkladem. Filigránští technici Ojo či Sturridge figurují v přehlídce největších parádiček a kuriozit 36. kola anglické Premier League. Reds v něm ovšem s nekompletní sestavou prohráli na hřišti Swansea 1:3. Důležitější je pro ně postup do finále Evropské ligy, o který se porvou s Villarrealem.

Foto: Sport.cz s použitím Profimedia.cz

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Trenér Jürgen Klopp jednoznačně upřednostnil semifinále Evropské ligy. Ve Swansea poslal na hřiště jedenáctku s osmi změnami proti optimálnímu složení. Liverpool tak měl mužstvo s věkovým průměrem 23 let - jednalo se o jeho nejmladší základní jedenáctku v historii Premier League!

Není velkým překvapením, že risk nevyšel. Reds prohráli a výrazně si zkomplikovali boj o evropské poháry.

O to větším trumfem by odpočinutí hráči měli být ve čtvrteční odvetě semifinále Evropské ligy. Villarreal, který v soutěži vyřadil Plzeň i Spartu, si na Anfield přiveze domácí výhru 1:0. Španělům tak stačí k postupu i remíza či prohra o gól se vstřelenou brankou. Liverpool však doma dokáže divy.

„Je to jen poločas. Na Anfieldu s podporou našich fanoušků není nikdy nic ztraceno. Navíc nepotřebujeme žádný zázrak. V našich silách je postoupit," ujišťuje Klopp.

Reklama

Související témata: