Hlavní obsah

Odejde z Chelsea? Courtois je na kordy s Čechovým mentorem

Dlouholetou jedničku Petra Čecha vytlačil v Chelsea z pozice, teď možná sám londýnský fotbalový klub opustí. Belgickému brankáři Thibautu Courtoisovi údajně vůbec nevyhovují metody trenéra gólmanů Christopha Lollichona, s nímž měl naopak vřelý vztah jeho předchůdce, současný strážce branky konkurenčního Arsenalu. Situace podle serveru Daily Mail dospěla tak daleko, že Courtois uvažuje o odchodu z Chelsea a mezi zájemci je prý i Real Madrid.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér brankářů Chelsea Christophe Lollichon (vpředu) a Petr Čech během tréninku s mladými brankáři v rámci své fotbalové školy na Strahově.

Článek

Vztahy mezi 53letým Lollichonem, jehož gólman české reprezentace doporučil na Stamford Bridge po předchozím společném působení v Rennes, a Courtoisem jsou dlouhodobě napjaté. Nově přicházející italský kouč Antonio Conte sice realizační tým jistě obmění novými spolupracovníky, nicméně obecně se očekává, že právě Lollichon ve své funkci zůstane. V Chelsea pracuje od roku 2007 a v klubu je považován za „nenahraditelného".

Francouz, který se několikrát objevil i v Praze u příležitosti Čechovy letní brankářské školy, se tak možná stane příčinou Courtoisova odchodu z týmu loňského šampióna Premier League. Mezi zájemci o jeho služby se řadí Paris St. Germain, Real Madrid i Belgičanův někdejší klub a finalista Ligy mistrů Atlético Madrid.

Otázkou je, zda by byli také ochotni splnit finanční podmínky. Chelsea si podle anglického listu cení Courtoise na rovných 50 miliónů liber (téměř 1,75 miliardy korun).

Za jaký tým bude v příští sezóně chytat Thibaut Courtois?
Chelsea
60,8 %
Real Madrid
18,6 %
Atlético Madrid
4,6 %
Paris St. Germain
7,2 %
Za jiný tým
8,8 %
Celkem hlasovalo 4991 čtenářů.

Reklama

Související témata: